Toliko je prostora u svima nama za napredovati, a ako čovjek na sebi to ne vidi, to je onda znak da smo se uljuljali u kolotečinu ovog svijeta iz koje se potrebno što prije trgnuti.

Nemoj dopustiti da te ego i obziri odvedu u propast; ako vidiš da je nešto bilo pogrešno – priznaj to sebi i kreni ispočetka, mijenjaj, bez obzira što će tko reći ili misliti.

Božja riječ je “stara”, a opet tako živa i aktualna. Dopusti joj da te mijenja i da ti uvijek iznova daje svježinu Života.

Poticaj na promišljanje svakodnevnih stvarnosti koje živimo, a koje nisu u skladu s onim što zahtjeva naša vjera, donosi na društvenim mrežama svećenik i kantautor duhovne glazbe fra Marin Karačić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Ostat’ ću uvik isti, nikad se neću minjat’

Ne znam otkad je promjena postala nešto loše i otkad su ljudi koji se mijenjaju u očima drugih postali slabići, netko tko nema svoga “ja”, tko je nepostojan. Kao da je bitnije ostati pri svome stavu makar bio u krivu. Jer ako mijenjaš svoje mišljenje onda nemaš vjerodostojnost, nisi uvjerljiv – kažu.

Ako čovjek radi na sebi, ako se trudi napredovati, zar nije logično da će napredovati u svim segmentima; kako u novim saznanjima, tako i u mišljenju i u pogledu na svijet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀

Ako čovjek radi na sebi, ako se trudi napredovati, zar nije logično da će napredovati u svim segmentima; kako u novim saznanjima, tako i u mišljenju i u pogledu na svijet. Ako uvidim da sam lani pogrešno shvaćao neke stvari zar nije normalno da ću promijeniti i stav i mišljenje i svoj pogled; jer sad sam zreliji, mudriji i pametniji nego prošle godine.

Nemoj dopustiti da te ego i obziri odvedu u propast; ako vidiš da je nešto bilo pogrešno – priznaj to sebi i kreni ispočetka, mijenjaj, bez obzira što će tko reći ili misliti.

Toliko je prostora u svima nama za napredovati, a ako čovjek na sebi to ne vidi, to je onda znak da smo se uljuljali u kolotečinu ovog svijeta iz koje se potrebno što prije trgnuti. Nemoj dopustiti da te ego i obziri odvedu u propast; ako vidiš da je nešto bilo pogrešno – priznaj to sebi i kreni ispočetka, mijenjaj, bez obzira što će tko reći ili misliti. Božja riječ je “stara”, a opet tako živa i aktualna. Dopusti joj da te mijenja i da ti uvijek iznova daje svježinu Života.

Izvor: Ljportal.com