Načelnik općine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je danas da pokreće sudski postupak protiv više od 20 osoba, koje su navodno prodale mehanizaciju dobivenu od donacije Saudijske Arabije za pomoć povratnicima.

Kako je rekao Grujičić, donacija je vrijedna milijune eura, a povjerenstvo koje vrši provjeru utroška sredstava, ugradnje dodijeljenog građevinskog materijala pojedincima za obnovu kuća, te korištenja mehanizacije koja je dodijeljena za poljoprivredne radove, utvrdila je da je više od 20 korisnika ovog programa otuđilo, odnosno prodalo dobivenu mehanizaciju.

“To su uradili po cijenama nižim od njihove stvarne vrijednosti iako su se potpisanim ugovorom obavezali da će tu mehanizaciju najmanje dvije godine koristiti za svoje potrebe”, kazao je Grujičić.

Dodao je da bi taj broj mogao biti i veći, jer povjerenstvo  još vrši provjeru tko koristi dobivene donacije, kao i ugrađuje li se dodijeljeni građevinski materijal za obnovu kuća.

“Protiv svih koji budu prekršili potpisani ugovor biće pokrenut sudski postupak i moramo jednom prekinuti sa zloupotrebom donacija u ovoj općini”, ističe Grujičić.

Prema njegovim riječima, nekoliko dana objavili su novi javni poziv za podnošenje zahtjeva za djelomičnu obnovu i rekonstrukciju stambenih objekata i podršku održivom povratku preostalim sredstvima od donacije Saudijske Arabije u iznosu od 283.000 KM, prenosi Klix.ba.

/HMS/

error: Content is protected !!