Zbog velikog interesa kupaca i javnosti vezano za pitanje sigurnosti opskrbe i kretanja cijena električne energije u idućem razdoblju, oglasio se HEP.

HEP grupa, kao najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, za sve svoje kupce iz vlastite će proizvodnje i ostalih izvora i u idućem razdoblju osigurati dovoljne količine električne energije, priopćili su.

“Cijene električne energije za kućanstva, kupce HEP grupe, zasigurno se u sljedećih nekoliko mjeseci neće mijenjati. Što se tiče opskrbe poslovnih kupaca (kategorije poduzetništvo), cijene su izraženije podložne promjeni tržišnih uvjeta. Stoga je HEP Opskrba, razumijevajući osjetljivost brojnih tvrtki na promjenjivost cijene, u kontinuiranom kontaktu sa svim svojim velikim kupcima, te svoje ponude i ugovore prilagođava zahtjevima i specifičnostima svakog pojedinog kupca. Napominjemo da za kupce kategorije poduzetništvo, korisnike javne usluge u okviru zajamčene opskrbe koju pruža HEP Elektra, odluku o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu električnom energijom za svako nadolazeće tromjesečno razdoblje donosi HERA na temelju propisane metodologije”, navodi se u priopćenju.

error: Content is protected !!