Košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Iriving istaknuo je da je ostao iskren prema sebi izabravši da se ne cijepi nakon što je momčad odlučila zabraniti mu treniranje i igranje s njima dok se ne uskladi s COVID-19 protokolima New Yorka.

U New Yorku osoba mora imati dokaz o primljenoj najmanje jednoj dozi cjepiva da uđe u veće zatvorene prostore. Iz NBA lige objavili su da igrači, koji se ne budu slagali s pravilima države, neće biti plaćeni za te utakmice.

– Nije stvar u tome da sam antivakser ili da sam na jednoj strani ili drugoj. Stvar je u tome da sam iskren prema onome što mi se čini da je dobro za mene. Ako ću biti demoniziran jer imam više pitanja i uzimam si vremena da donesem odluku o svojem životu, tako je, kako je. Znam posljedice odluka koje donosim u svojem životu. Financijske posljedice, znam da to ne želim napraviti, ali u stvarnosti mi je jasno da se moram cijepiti ako želim biti u New Yorku i s momčadi. Izabrao sam da se ne cijepim, to je moj izbor i molim sve da ga poštuju, rekao je Irving na Instagramu.

NBA igrači koji se neće cijepiti imat će brojne restrikcije u novoj sezoni, a ona počinje za pet dana.

Irving je jedan od najpoznatijih NBA igrača koji se protive cijepljenju. NBA neće tjerati igrače da se cijepe protiv Covida-19, ali neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim mjestima i dvoranama koje podliježu lokalnim protuepidemijskim mjerama.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri NBA momčadi, New York Knickse, Brooklyn Netse i Golden State Warriorse. Što znači da će necijepljeni igrači domaćih momčadi u New Yorku i San Franciscu morati propustiti polovicu dvoboja u osnovnom dijelu sezone.

Irving bi ove godine trebao zaraditi 34.9 milijuna američkih dolara, međutim zaradit će daleko manje ako ostane pri svom stavu da se neće cijepiti protiv virusa COVID-19.

Irving, sedmerostruki All-Star, prošle je sezone upisao 54 nastupa za Netse u regularnoj sezoni uz prosjek od 26.9 koševa, 6.0 asistencija i 4.8 skokova.

U 582 utakmice u karijeri s Cleveland Cavaliersima (2011-17), Boston Celticsima (2017-19) I Netsima, ima prosjek od 22.8 poena, 5.7 asistencija i 3.8 skokova.

Prema dostupnim podacima oko 90 posto igrača u NBA ligi je primilo cjepivo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!