Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor za Snežanu Bralić, jednu od osumnjičenih za malverzacije sa zemljištem na Braču, doznaje se u četvrtak navečer na tom sudu. Jednomjesečni istražni zatvor, koji je jedino za nju od ukupno šest osumnjičenih tražio Uskok, izrečen joj je zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

– Mogu vam reći da je ona kao pravnica imala svu dokumentaciju u spisima koja je to dokazivala, a to su elaborat, snimke, izjave svjedoka. Ona nije bila na licu mjesta i to je priznala i sama jer od 4000 predmeta legalizacije, ona ih je riješila sama 1000, to je odmah priznala, možda da je izašla pa se uvjerila, možda bi drugačiju donijela odluku, rekao je odvjetnik prvoosumnjičene Dean Rahan.

Osim Bralić pod istragom su se našli i investitor Tonći Kelam, arhitekt Dinko Grgurević, geodet Emil ZlatarAntonio Mikačić i Željko Babić, kojima su u srijedu također pretraženi uredi i domovi. U pretragama su, kako navodi policija, oduzeti računala, prijenosna računala i mobiteli.

Ne navodeći imena istražitelji tvrde da je od 2014. do 11. listopada ove godine, sukladno dogovoru s 50-godišnjim vlasnikom nekretnina na području Brača, pet osoba svojim postupanjem omogućilo da suprotno zakonu ishodi najmanje pet rješenja o izvedenom stanju, kojim su legalizirane navodne građevine na zemljištima koja se nalaze izvan građevnog područja, a taj dio je prostornim planom označen kao zaštićeni prostor.

Policija i Uskok navode da su osumnjičeni na zemljištima koje nije bilo građevinsko u vrijeme legalizacije lažno prikazivali da su na njima objekti i kasnije ih prodavali kao višestruko skuplje građevinsko zemljište.

Upravo investitora Tonćija Kelama terete da je kupovao zemlju i provodio postupak ozakonjenja za objekte koji nikada nisu postojali te je kao vlasnik zemlju prodao, a u tome su mu pomogli ostali osumnjičenici.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!