Nekadašnja televizijska novinarka i savjetnica predsjednice Kolinde Grabar Kitarević, Mirjana Hrga, na svojem je Facebooku komentirala poskupljenja koja se trenutno događaju. 

– Ova bi zima mogla i vraga iz rupe istjerati. Traži se reakcija države. Jedan od prijedloga je smanjenje trošarina na gorivo. Nije isključeno, samo onda treba vidjeti gdje će se uzeti da se namiri sve ono od zdravstva, školstva, socijale – mirovina (kakva je to tek priča)…Negdje moraš uzeti da bi mogao dati.

Za početak, na simboličnoj razini, sigurna sam da saborski zastupnici koji zazivaju mjere ne bi imali ništa protiv da im se plaća prepolovi za primjer zajednici. I dalje će biti OK: Znam, jer ja sam se odrekla pola svoje dužnosničke plaće i imala dovoljno za životne troškove.

A onda, raspaliti otkaze po svim onim uredima gdje se po babama i stričevima smjestila vojska beskorisnih koje bezveze plaćamo. E, to se već mnogima koji brundaju neće svidjeti.

Nakon toga, pročešljati burzu. Možeš imati primanja sukladno zakonu ali si obvezan na svaki poziv države u slučaju nedostatka radnika (od čišćenja ulica na dalje) .odazvati se radnom zadatku za što ćeš biti i primjereno plaćen ali nećeš raditi udubljenja na trosjedu. To bi bilo još užasnije primljeno u javnosti jer koliko će ih biti već sad slijedeći mjesec na teret države koji će par mjeseci sjediti doma jer je sezona završila. Da vidiš kako bi se prašilo- napisala je Hrga. 

PIŠE PSD

error: Content is protected !!