Od 15. do 17. listopada Poreč je domaćin 5. izdanja Sport Festa, događaja regionalnih razmjera koji okuplja brojne sportaše i rekreativce, atraktivne predavače i izlagače, proizvođače sportske opreme i hrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.

  I ovogodišnje izdanje održat će se u dvorani Žatika i njezinu okruženju, budući da će na programu biti i veliki broj sportskih natjecanja i popratnih događanja za sve uzraste.

Naglasak konferencijskog dijela Sport Festa bit će na olimpijskoj godini i događajima iz Tokija, a o njima će svoje dojmove podijeliti predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) – Zlatko Mateša i Siniša Krajač, te olimpijci Martin Sinković, Tin Srbić i Ana Đerek. Uz njih, nastupit će brojni drugi odlični predavači, među kojima su Nikola Pilić, Dubravko Šimenc, Igor Boraska, Tomislav Družak, Željko Gabron, Loris Peršurić, Hrvoje Horvat, Marijan Kustić, Marko Vukojević i Danijel Šaškin.

Sajamski dio, koji je otvoren za sve posjetitelje od petka do nedjelje, bit će kao i uvijek interaktivan, uz mnogo prilika za isprobavanje najmodernije sportske opreme i sudjelovanje u raznim sportskim vježbama i natjecanjima. Neka od njih uključuju Run Fest utrku, crossfit i body building natjecanja, dodgeball utakmice, hrvatski lacrosse kup, flying disc, obaranje ruku, plesno natjecanje i brojne druge sadržaje.

Hrvatski olimpijski odbor i ove će godine na Sport Festu biti zastupljen s posebnim štandom, na kojem će se uz promociju sponzora i partnera, posjetitelji moći i zabaviti uz atraktivne virtualne igre.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!