U srijedu navečer u Knjižnici Ljubuški predstavljene su knjige “Sjahali kićeni svatovi” autora Stanislava Vukorepa i knjige-pjesme “Prođi brata zovi svata” autorice Vesne Papac Slobođan.

Prije početka službenog dijela na poziv moderatora, prof. Borisa Brkića, jedna gospođa iz Ravna pokazala je kako je izgledao blagoslov svatova „poškropivši” sve koji su se nalazili u prostoriji knjžnice.

O knjizi “Sjahali kićeni svatovi”, govorio je prof. Ante Paponja kao i autor Stanislav Vukorep, dok je na knjigu-pjesmu “Prođi brata zovi svata” svoj osvrt dala prof. Ljiljana Herceg, te autorica Vesna Papac Slobođan.

Knjiga “Sjahali kićeni svatovi” plod je višegodišnjega terenskog istraživanja i prikupljanja podataka, dokumenata, fotografija i razgovora o starim svadbenim običajima Istočne i Jugoistočne Hercegovine do kraja 60-tih godina dvadesetoga stoljeća. 

Pjesma „Prođi brata zovi svata“ je opjevala svadbene ceremonije sa svim sudionicima i posjetiteljima događanja. Za scenarij izvedbe svadbe poslužila je knjiga Sjahali kićeni svatovi.

Organizator ovog predstavljanja je bila JU “KŠC” Ljubuški i udruga HKB “Bilig” a nazočan je bio lijepi broj ljubitelja pisane riječi.

Poslušajte što su rekli:

Ante Paponja

Stanislav Vukorep

Ljiljana Herceg

i Vesna Papac Slobođan

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!