Ryan T. Anderson, doktor znanosti, predsjednik je Centra za etiku i javnu politiku i autor nekoliko važnih knjiga, između ostalih autor znanstvene knjige o rodnoj disforiji “Kad je Harry postao Sally: Odgovor transrodnom pokretu.”

Pogledajte kako Andreson komentira Amazonovu cenzuru:

https://www.youtube.com/watch?v=fuGyxUyCn-E

„Poduzeo sam ogroman napor u istraživanju da bi knjiga bila točna i razumna. Progovorio sam o ovim temama na obazriv način prema osobama s rodnom disforijom, što je medicinska dijagnoza u službenom udžbeniku, koji obrađuje mentalne poremećaje. Knjiga je podržana od strane brojnih medicinskih i pravnih stručnjaka s najuglednijih sveučilišta. Nije se radilo o strogo akademskoj knjizi, nego sam se potrudio učiniti je što jednostavnijom kako bi je bilo koja osoba mogla razumjeti“, ističe Anderson.

„Istraživanja javnog mijenja pokazuju kako se većina Amerikanaca slaže s mojim stajalištima iznesenim u knjizi. Mnogi se Amerikanci ne slažu s mojim stajalištima i to je uredu. To je smisao knjiga, mijenjati mišljenja ljudi i to je pravi razlog Amazonovog straha mojih ideja jer one uvjeravaju ljude u istinu. Amazonovi postupci pokazuju da se ne slažu s tim. Njegovi lideri vjeruju da su njihovi korporativni stavovi po pitanju rodne disforije jedini prihvatljivi“, rekao je Anderson.

„Na taj način, Amazon može kontrolirati, ne samo koje će se knjige prodavati, nego čak i koje knjige će tiskati. Amazon koristi svoj preveliki tržišni udio kako bi spriječio debatu. Možete kupiti Mein Kampf Adolfa Hitlera na Amazonu, ali ne i pošteno preispitivanje problematike osoba s rodnom disforijom. I to bi trebalo svakoga zabrinuti“, zaključio je.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!