Nadriliječnici Olgici Markanović, optuženoj za neovlašteno provođenje estetskih zahvata, određen je kućni pritvor te joj je stavljena elektronska nanogvica. Sud je dozvolio da joj u posjetu mogu doći samo tri osobe iz najuže obitelji, piše Informer.

Suđenje će početi polovicom prosinca,  a u međuvremenu je odbijen zahtjev za razdvajanjem postupka nad prvooptuženom Markanović i drugooptuženoj  J.T. koja je to tražila zbog visoko rizične trudnoće.

Upravo zbog zdravstvenog stanja J.T., koja je u osmom mjesecu trudnoće, nije dolazila na pretrage stanova tijekom postupka, ali na glavnu raspravu mora doći.  Ona se od početka postupka brani sa slobode dok je Olgici Marković bio određen istražni zatvor koji je sada zamijenjen kućnim pritvorom.

–  Olgici je određeno da u posjetu mogu da joj dolaze, majka, sestra i maloljetno dijete – rekla je odvjetnica Irina Borović.

Suđenje nadriliječnici Olgici Markanović, optuženoj za neovlašteno provođenje estetskih zahvata za koje nije imala licencu održava se Prvom osnovnom sudu u Beogradu. 

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu Olgici Markanović izrekne kaznu zatvora u trajanju od 3 godine, a njezinoj kolegici J.T. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. 

Kućni pritvor je predložio braniteljski tim, a s tim se usuglasio i tužitelj. Protiv Olgice Markanović je inicijalno podnijeta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiaging medicine Srbije “SESIAM”, kao i više prijava oštećenih, a dostavljeni su i podaci Ministarstva zdravlja.

Tužilaštvo je postupajući po navedenim prijavama u suradnji sa Službom za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provjere kojima je utvrđeno da je do sada 11 osoba oštećeno kaznenim djelima. Lažna liječnica je neovlašteno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala pacijentima brojne zdravstvene probleme.

Uslijed toga postoje indicije da je kod pojedinih pacijenata pored tjelesnih ozljeda zdravlje trajno teško narušeno. Jedna od djevojaka izjavila je za srpske medije kako je u njezin salon otišla kako bi smanjila nos i podigla obrve, a rezultat je bilo spaljeno lice.

U dokaznom postupku tužiteljstvo je ispitalo 11 oštećenih i jednog svjedoka i odredilo medicinsko vještačenje tjelesnih ozljeda oštećenih od strane sudskog vještaka za područje plastične i rekonstruktivne kirurgije.

Olgica Markanović se tereti da je od 01. svibnja 2020. godine do 01. ožujka 2021. godine u neregistriranom ‘medicinsko-estetskom centru Tayas’ u Beogradu tako da je neovlaštenom i nepravilnom upotrebnom sredstva ‘plasma pen’ prouzrokovala trajna oštećenja na tretiranim dijelovima lica pacijenata.

Nanijela im je duboke opekotine drugog B i trećeg stupnja, stoji u optužnici, uz istovremeno nedopuštenu primjenu lokalne anestezije koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije uslijed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja ‘plazma-pen tretmana’ zbog korištenja struje.

Uhićena je početkom lipnja ove godine kada je pokušala prijeći granicu s Hrvatskom.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!