Mjesec dana nakon posljednjeg gradskog derbija nogometaši Veleža i Zrinjskog u petak će ponovno odmjeriti snage u 13. kolu nogometne Premijer lige BiH, a treneri oba tima najavili su tešku i tvrdu utakmicu.

U rujnu je Zrinjski pod Bijelim brijegom došao do pobjede 2:1, a po riječima trenera Veleža Feđe Dudića bila je to najlošije izdanje “Rođenih” u zadnjih godinu dana.

– Znamo kako, na koji način i s kakvom energijom sutra trebamo igrati i uvjeren sam da će to moji igrači i pokazati. Utakmica će sigurno biti drugačija nego prošla između ova dva kluba, u kojoj ni jedni ni drugi nisu pružili najbolje od sebe, a pogotovo mi. Mi lošije od onoga ne možemo, to je bila naša najlošija utakmica u zadnjih godinu dana, tako da očekujem bolje izdanje od obje ekipe. Bit će nekih promjena, probat ćemo neke stvari preduhitriti, neutralizirati igrače protivnika, ali naš stil i način igre se ne mijenja, igramo sa svima isto pa ćemo tako i protiv Zrinjskog – kazao je Dudić.

Reprezentativna stanka, dodao je Dudić, dobro im je došla s obzirom na veliki broj utakmica odigranih u kratkom vremenu.

– Neki igrači su nam se vratili, prije svega Samir Radovac, koji je u punom trenažnom procesu, Dženan Zajmović na kojeg također nismo mogli računati, a tu su i još neki igrači tako da za sutrašnju utakmicu na raspolaganju imamo sve osim Dine Hasanovića koji neće moći igrati zbog kartona – naveo je Dudić.

S druge strane, problem za Dudića predstavlja činjenica da se tri mlada igrača Veleža još nisu vratila s reprezentativnih obveza s U-21 selekcijom, a neke od njih morat će staviti u igru zbog pravila da utakmicu moraju početi dva igrača mlađa od 21 godinu.

– Utakmica se igrala u utorak, danas je četvrtak i još nisu stigli, kao da se utakmica igrala u Zanzibaru, a ne u Luksemburgu. Oni bi se trebali pojaviti nekad danas poslijepodne, ali mislim da to nije korektno prema momcima i da se sve to moglo bolje organizirat – kazao je Veležov trener.

Dudić se osvrnuo i na momčad Zrinjskog, ustvrdivši da su “Plemići” zasluženo na vrhu ljestvice.

– Zasluženo su tu gdje jesu, a osim dobrih igara oni nisu imali nekih “bočnih udara vjetra” koje smo mi imamo kroz cijelu sezonu. Znamo da Zrinjski daje 70-80 posto golova iz centaršuteva i prekida, znali smo to i prošlu utakmicu, ali oni opet na taj način postignu pogodak. Nemanja Bilbija je veliki pogon za Zrinjski i kad se utakmica lomi on se tu nađe, postigne gol i sigurno je trenutno najbolji igrač lige. Od mene ima svaki respekt – kazao je trener “Rođenih”.

Strateg Zrinjskog Sergej Jakirović također je kazao kako je njegovoj momčadi nakon žestokog ritma u devetom mjesecu malo odmora dobro došlo.

– Prije pauze probili smo se na prvo mjesto, s tim da Tuzla City ima utakmicu manje, ali mi smo došli tamo gdje želimo biti i sada imamo sve pred sobom da to i branimo. Sutra nas čeka čvrsta i teška utakmica. Jako teško je psihološki igrati ovakve derbije. Vidi se na igračima obje momčadi nekakav strah od greške, zato i nema puno kvalitetne kombinatorike nego je borba za svaki metar terena i baš se vidi ta psihološka komponenta – kazao je Jakirović.

Sutrašnji derbi igrat će se bez publike, čime ova utakmica, dodao je Jakirović, donekle gubi na draži.

– Žao mi je što će se utakmica odigrati bez gledatelja, jer nije isto igrati sa ili bez publike bez obzira gdje igrate. No sigurno će obje ekipe dati svoj maksimum da ispune svoje ciljeve, a ja se nadam da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali prije ove reprezentativne pauze – istaknuo je Jakirović.

Kapetan Veleža Denis Zvonić naglasio je kako su atmosfera i raspoloženje među igračima Veleža dobri.

– Sutra ćemo dati sve od sebe da na terenu ostvarimo taktičke stvari koje se dogovaramo sa šefom, da pokažemo karakter i nakon Posušja i Zvijezde nastavimo našu pozitivnu seriju – kazao je Zvonić.

Kapetan “Plemića” Nemanja Bilbija kazao je kako Zrinjski mora biti spreman izdržati napade Veleža.

– Mislim da spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu i mislim da neće biti ista kao prošla i moramo se pripremiti i na period igre u kojemu ćemo se možda braniti. Ne znam hoću li nastaviti svoj golgeterski niz, ali trudim se iz utakmice u utakmicu postizati golove i vidjet ćemo sutra što će biti – kazao je Bilbija.

Utakmica između Veleža i Zrinjskog na rasporedu je u petak, 15. listopada, na stadionu “Rođeni” od 17 sati.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!