Nova Uprava Zagrebačkog holdinga doći će na iduću sjednicu Zagrebačke skupštine, planiranu za dva tjedna, kako bi podnijela izvješće o stanju u Holdingu. Istodobno, bivši predsjednik Uprave Nikola Vuković iznio je nove detalje o odnosima s gradskom upravom i gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, koje nastavlja prozivati za neodlučnost i sukob interesa.

Novi dan, nova objava. Bivši predsjednik Uprave Nikola Vuković za portal Index članove Nadzornog i Revizorskog odbora Holdinga proziva za izravnu financijsku korist.

– Konkretan interes bio je ne samo u Laništu d.o.o., nego i u obveznicama Zagrebačkog holdinga, gdje je član Nadzornog odbora svake godine ostvarivao prinos od 3,87%, napisao je Vuković, bivši predsjednik Uprave u objavi.

Na “kontaminirane kadrove”, kako ih zove, upozorio je gradonačelnika Tomaševiča i njegovu zamjenicu Danijelu Dolenec. Za neke članove kaže da se neovlašteno predstavljaju na financijskom tržištu i nemaju znanja.

– Odgovor Danijele Dolenec je bio da su svi kontaminirani. Problem je što Ante i ja nismo. A onda smo “teški za suradnju”‘, nismo za “timski rad”, stoji u objavi Nikole Vukovića.

Gradonačelnik na nove optužbe kratko odgovara.

– Može samo kratka reakcija na današnje optužbe gospodina Vukovića?, upitala ga je novinarka HRT-a.

Sve, sve sam već rekao, odgovorio je Tomašević.

Ni jučer prozvana Sandra Benčić danas nije htjela iznositi nove detalje susreta s Vukovićem i Juričanom. Pozvala je Vukovića da stane pred kamere.

– Ja sam jučer objasnila vrlo detaljno, vrlo jasno, apsolutno za sve koji su me pitali što se dogodilo. Ja dalje nemam namjeru komentirati pisma gospodina Vukovića, kao ni gospodina Samodola. Kada kao i ja stanu pred kameru onda možemo razgovarat, rekla je Sandra Benčić, saborska zastupnica Možemo!.

Nove objave zato su komentirali iz oporbe.

– Ovo bi bilo smiješno da nije toliko zabrnjavajuće meni je ponovno ću reći žao mi je ovoliki broj Zagrepčanki i Zagrepčana koji su poklonili ovako veliko povjerenje platformi koja uistinu ne zna kako voditi grad Zagreb, izjavio je Mislav Herman, gradski zastupnik HDZ-a.

U međuvremenu utvrđen je dnevni red za sljedeću sjednicu skupštine. Zasad je na njemu 25 točaka, a još 19 čeka uvrštavanje, među njima i rasprava o stanju u Holdingu. Ovaj put na sjednici bi trebala biti i nova uprava.

– Novi članovi uprave će svakako prezentirati izvješće za prvo polugodišnje razdoblje. Isto tako i o onome što je najbitnije, a to je program stabilizacije Holdinga i nove mjere za smanjenje rashoda i povećanje prihoda za sljedeću godinu, rekao je gradonačelnik Tomašević.

A kako će se predstaviti nova uprava i koliko će do tada izaći detalja o onoj bivšoj, vidjet će se za dva tjedna.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!