Nakon reprezentativnih utakmica, nastavlja se domaće nogometno prvenstvo, a 12. kolo 1. HNL-a otvorit će u petak Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva. 

Domaća momčad posljednja je, deseta, na ljestvici sa samo pet bodova iz 11 odigranih utakmica, dok su Lokosi na šestom mjestu s 14 bodova i utakmicom manje.

Ove sezone međusobno su igrali u trećem kolu krajem srpnja, a pobjedu od 3:2 upisala je Lokomotiva na svom terenu.

– Prva utakmica protiv Dragovoljca je bila teška utakmica. Dragovoljac se u međuvremenu pojačao, doveli su nekoliko novih igrača. Neće to biti ista utakmica, no mi ćemo dati sve od sebe kako bi neokrznuti izašli iz susreta s tri osvojena boda, izjavio je za službenu stranicu Lokomotivetrener Silvijo Čabraja

– Imali smo stanku zbog odigravanja reprezentacija, i tu imamo nepovoljniji odnos nego Hrvatski dragovoljac, jer smo imali pet reprezentativaca, koji su naravno falili u uigravanju ekipe. Uvid u stanje reprezentativaca u konačnici nemamo jer su se praktički vratili dan prije utakmice, dodao je strateg Lokosa.

– Za vikend smo odigrali prijateljsku utakmicu gdje je participiralo i nekoliko igrača iz tzv. drugog plana. Određen broj igrača je iskoristio svoju šansu, vidjeli smo kroz ovu utakmicu na koje igrače možemo računati u narednom ciklusu. Tri akumulirana kartona ima defenzivni vezni duo Marić Cokaj, pred početak utakmice i jutarnji trening vidjet ćemo na koga možemo računati, nadam se da neće biti nikakvih problema i da će ih drugi igrači dostojno zamjeniti, zaključio je Čabraja.

Lokosi stižu na ogled Hrvatskom dragovoljcu nakon uvjerljive pobjede nad Slaven Belupom u prethodnom kolu, dok je za domaćine dobrodošla reprezentativna stanka nakon teškog poraza od Dinama u Maksimiru (0:8). 

U subotu se igra derbi kola u kojemu Rijeka od 17.05 dočekuje Dinamo. Prije toga, od 15 sati igrat će Gorica i Istra 1961.

U nedjelju su na rasporedu susreti Slaven Belupa i Osijeka (15 sati) te Šibenika i Hajduka (17.30).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!