Tradicionalna manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održana je danas u Ljubuškom.

Sudionici manifestacije su učenici ljubuških osnovnih i srednjih škola, koji su izložili svoje krušne proizvode na štandovima na Trgu dr. Franje Tuđmana kod zgrade Gradske Uprave.

Kako je pojasnila Sandra Bradvica, voditeljica Odjela društvenih djelatnosti Grada Ljubuškog, učenici su donijeli svoje proizvode koje su uglavnom njihove mame pekle.

„Zahvaljujemo se i mamama koje su se zaista potrudile da nam uljepšaju ovaj dan. Tu su nam i bake koje nam svake godine peku uštipke koje prave puru i „lučinicu“,  naša tradicionalna jela. Sav novac koji se prikupi ide u dobrotvorne svrhe. To će naš Centar za socijalni rad raspodijeliti“, rekla je Bradvica.

Brojni građani danas su svratili do trga kako bi probali krušne proizvode, a mnogi su tom prilikom ostavili donacije za potrebite.

„Ljudi su stvarno velikodušni što se tiče donacija. Baš se vidi da su danas nastrojeni da daju od sebe“, rekla nam je jedna učenica Gimnazije.

Humački župnik fra Ljubo Kurtović izmolio je prigodnu molitvu i blagoslovio ovu manifestaciju  pri početku, a organizatori su se potrudili da sve bude popraćeno glazbom uživo.

Voditeljica programa bila je Antonela Marinović Musa.

U audiozapisu poslušajte što smo danas snimili na trgu

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!