Nakon sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine s austrijskim šefom diplomacije Michaelom Linhartom, novinarima se obratio Milorad Dodik.

Govoreći o sastanku kazao je da je imao u planu “relaksirati atmosferu pozivom prijatelja harmonikaša u kabinet”. S obzirom na to da prijatelj nije bio u mogućnosti doći, žurku je najavio za ponedjeljak i pozvao novinare, a na pitanje što će pjevati, Dodik je odgovorio: “Nema te više Alija”.

Dodik je povodom aktualne situacije u državi ponovio da Republika Srpska nema namjeru rušiti teritorijalni integritet BiH te da nema straha od rata u BiH.https://4e1fd20b53acf0c5988c96ca7b360b55.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ono što radimo nema veze s rušenjem teritorijalnog integriteta. Ja vjerujem da BiH ima sigurnost, a jedinstvo nema i nije imala nikad, rekao je Dodik.

Govoreći o najavama povlačenja suglasnosti Republike Srpske za Upravu za neizravno oporezivanje, Oružane snage i Visoko sudsko i tužilačko vijeće, on je rekao da tu neće biti prijetnji za slobodu kretanja i slobodu trgovine u BiH, ali da RS više neće pristajati na “iluzije”.

Mi ne želimo više plaćati iluzije koje nam nameću, Oružane snage su obični trošak, BiH se treba demilitarizirati, njihova opremljenost je nikakva. Mi kada donesemo odluku o povlačenju suglasnosti za Oružane snage BiH, Srbi će to napustiti i prijeći u RS, 80 posto se izjašnjava tako. Razgovaramo i sa Srbima u SIPA-i, a ovaj iz OSA-e (Trifko Buha, zamjenik direktora) nije htio doći na sastanak. On je prodana duša. Mi ćemo tu obavještajnu službu ukinuti do kraja mjeseca i formirati svoju službu, rekao je, prenosi Klix.

Zatim je pozvao da se vojnim formacijama u RS-u pridruže i Hrvati i Bošnjaci koji žive na tom prostoru.

Ako žele, a ima takvih. Nijednom neće ništa nedostajati, rekao je on.

Govoreći o sastanku s Bakirom Izetbegovićem rekao je da ga još uvijek nitko nije pozvao unatoč javnim tvrdnjama te da će se odazvati.

Izvor: Jabuka.tv

error: Content is protected !!