Više Splićana ostalo je zaprepašteno nakon što su doživjeli oskvrnuće nadgrobnih spomenika članova svojih obitelji, a sve su potvrdili i u “Lovrincu”, ali i u splitskoj policiji, piše Slobodna Dalmacija.

Jedna obitelj iz Splita početkom listopada uputila se na Lovrinac kako bi uredila grob i promijenila cvijeće, a kada su došli do obiteljskoga grobnog mjesta, nisu mogli vjerovati svojim očima. Naime, s nadgrobnog spomenika nedostajala je fotografija jedne članice obitelji. 

”Bili smo šokirani jer je nedostajala jedna od četiri slike, koja je pripadala mlađoj ženskoj osobi iz naše obitelji. Točno su se vidjeli tragovi na kamenu kako je netko pokušavao kacavidom skinuti njezinu sliku i u tome uspio. Pogledali smo oko groba da nije slučajno slika bačena, ali nigdje je nismo našli. Odmah smo zvali fotokeramičara kako bi ponovno napravio fotografiju, a kada smo mu ispričali što se dogodilo, kazao nam je da su ga u zadnje vrijeme zvale brojne obitelji da im ponovno izradi slike jer su ukradene. Rekao nam je da je riječ sve redom o fotografijama mlađih ženskih osoba”, ispričala je jedna sugovornica.

Jedan sugrađanin ispričao je da mu je sa groba kćeri, njena fotografija ukradena dva puta. ”Ovo mi je samo rane raskopalo i više boli nego na početku. Cijelo vrijeme vrtim film, pitam se zašto bi netko ukrao njezinu sliku”, kazao je.

Petar Rodić, direktor Groblja Lovrinac, kaže da se s ovim problemom bore već više od godinu dana.

”Skrenuli smo pozornost i našim čuvarima, ali i policiji koja je nedavno imala neke indicije oko takvih krađa. Nažalost, akcija nije rezultirala hvatanjem počinitelja. Ne znam uopće kako bih nazvao tu osobu koja krade fotografije i koje riječi upotrijebiti. Malo je reći monstrum”, rekao je Rodić.

Sa svime je upoznata splitska policija. Od početka godine na području gradskoga groblja Lovrinac prijavljeno je 14 različitih oštećenja na grobnicama. Obavljen je očevid i kriminalističko istraživanje i dalje se provodi.

Izvor:slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!