Zvijezda Bayerna i najbolji poljski nogometaš Robert Lewandowski navodno želi napustiti Muenchen, a kao glavno odredište spominje se Real Madrid. Naime, kako piše španjolski ASReal će napraviti sve da Bayern pusti Lewandowskog koji sljedećeg ljeta ulazi u svoju posljednju godinu ugovora s njemačkim klubom. Španjolci tvrde da Poljak nema namjeru produljiti ugovor s Bavarcima, iako bi ga oni željeli zadržati. No ne po svaku cijenu, Bayern ne želi pretjerivati s ponudom za iskusnog napadača.

AS, dakle, piše:

“Lewandowski će od Bavaraca zatražiti transfer. Smatra da je s Bayernom napravio sve i traži nove izazove. Real mu je najveći san i sljedećeg ljeta bi ga mogao ostvariti.

Realu je sljedećeg ljeta prioritet Kylian Mbappe, ali on ne bi utjecao na položaj Lewandowskog u ekipi. Real želi i Erlinga Halanda, ali to će biti vrlo teško jer Norvežanina želi još niz klubova, a Real mu nije prioritet. Lewandowski želi pod svaku cijenu doći u Real, čak i ako bi tamo zarađivao manje nego u Münchenu. Želi osvojiti Zlatnu loptu i smatra da će mu to biti lakše u dresu Reala.”

Podsjetimo, najbolji nogometaš Bayerna trenutalno zarađuje manje od 20 milijuna eura po sezoni, no u Realu bi navodno zarađivao manje. Glavni razlog zašto Poljak želi napustiti Muenchen leži u izazovu, naime, Lewandowski smatra da bi i u Madridu ostavio jednako značajan trag kakav je ostavio u Njemačkoj. Ipak, u Španjolskoj je jača konkurencija, Real, Barcelona, Atletico, Valencia, Sevilla

AS tvrdi da je Lewandowski još 2014. godine bio vrlo blizu Realu, no na kraju ga je put odveo u Muenchen.

”Kontakti su ostali, a njegov menadžer Pini Zahavi u Real je već doveo Davida Alabu iz Bayerna i on je veliki Poljakov adut u ovom eventualnom poslu”, piše španjolski AS.

Lewandowski je, podsjetimo, u ljeto 2014. došao u Bayern iz Borussije kao slobodan igrač. U tom je razdoblju za kultni njemački klub odigrao 339 utakmica te je postigao 307 golova. Osvojio je sedam naslova prvaka te na kraju i Ligu prvaka. Lewandowski je bez sumnje najzaslužniji za takve rezultate Bayerna.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!