U ponedjeljak 18. listopada u Velikoj Gorici će se okupiti hrvatske nogometne reprezentativke kojima uskoro slijede nova dva kvalifikacijska ogleda za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Hrvatske nogometašice će gostovati kod dvije najjače ekipe u skupini G gdje se nalaze. Prvo će protiv Talijanki igrati 22. listopada u Castel di Sangru, a četiri dana kasnije gostuju u Zürichu kod Švicarske.

Podsjetimo kako je Hrvatska upisala dva startna poraza u skupini. Prvo je poražena kod Rumunjske s 0-2, a potom je Italija u Karlovcu s uvjerljivih 5-0 nadigrala hrvatske igračice.

Na reprezentativnom popisu najveći je broj igračica iz Dinama (njih sedam) iako je ta ekipa godinama prilično iza dvojca koji dominira hrvatskim prvenstvom (Split i Osijek). Iz Splita je pozvano šest igračica, a iz aktualnog prvaka Osijeka tek tri.

Popis hrvatskih reprezentativki za dvoboje kod Italije i Švicarske: Doris Bačić (Sporting), Ivana Kirilenko (Split), Janja Čanjevac (Split), Antonia Dulčić (Split), Fatjesa Gegollaj (Split), Petra Pezelj (Split), Katarina Pranješ (Split), Martina Taritaš (Dinamo), Maria Kunštek (Osijek), Izabela Lojna (Osijek), Anela Lubina (Osijek), Andrea Glibo (Sturm), Leonarda Balog (St. Pölten), Nika Petarić (Dinamo), Petra Bračević (Dinamo), Karla Jedvaj (Dinamo), Helena Spajić (Dinamo), Ana Filipović (Dinamo), Lea Zdunić (Dinamo) i Ana Jelenčić (Verona).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!