Na Rujevici je odigranaderbi utakmica 12. kola HNL-a između prvoplasirane Rijeke i drugoplasiranog Dinama. Domaćin je na poluvremenu imao 3:0, no ekipa Damira Krznara nevjerojatno se vratila u drugom dijelu i na kraju je završio 3:3. 

Josip Drmić je u 7. minuti postigao svoj prvi pogodak preciznim udarcem s 18 metara. Isti je igrač u 38. minuti poslao loptu u mrežu nakon što ju je kratko odbio Livaković obranivši udarac Vučkića. U 41. minuti je Darko Velkovski na ubačaj Roberta Murića glavom svladao Livakovića za 3-0.

Dinamo je proigrao u drugom poluvremenu i do 65. minute nadoknadio dva od tri pogotka zaostatka, a oba je iz kaznenih udaraca postigao Bruno Petković – prvi u 58., a drugi u 65. minuti. Konačnih 3-3 postavio je Komnen Andrić u 82. minuti.

Tako je Rijeka zadržala bod prednosti u odnosu na Dinamo, ali aktualni prvak ima utakmicu manje.

Uz snažnu podršku s tribina Rujevice Rijeka je od prve minute zaigrala čvrsto i agresivno, a u prvoj ozbiljnoj akciji na utakmici je i došla do vodstva. Prince Ampem je u 7. minuti povukao kontranapad i uposlio Josipa Drmića na lijevoj strani.

Najbolji strijelac Riječana je odlično prihvatio loptu, došao do 18 metara te snažnim i preciznim udarcem desnom nogom pogodio suprotan gornji kut. Dominik Livaković se ispružio koliko je mogao, uspio vršcima prstiju dotaknuti loptu, ali je nije mogao zaustaviti na putu prema mreži.

Dinamove dobre akcije bile su rijetke u prvom dijelu, a najopasniji je bio udarac Mislava Oršića u 11. minuti s ruba kaznenog prostora, ali je Martin Zlomislić bio na pravom mjestu i obranio.

Rijeka je do drugog pogotka stigla u 38. minuti. Vukčević je pobjegao po lijevom boku i ubacio do Vučkića koji je pucao s 14 metara.

Kroz šumu nogu lelujava lopta je došla do Livakovića koji ju je kratko odbio, a na nju je natrčao Josip Drmić i postigao svoj deveti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Još se slavlje nije ni stišalo, a Rijeka je došla do trećeg pogotka. Robert Murić je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Darko Velkovski je na pet metara glavom svladao pomalo neodlučnog Livakovića.

Uz blijedo izdanje hrvatskog prvaka u prvom dijelu, činilo se da je momčad Gorana Tomića pitanje pobjednike riješila u prvih 45 minuta.

No, tako nisu razmišljali u Dinamovoj svlačionici. Damir Krznar je napravio trostruku izmjenu na početku drugog dijela i promijenio ‘krvnu sliku’ svoje momčadi. Izašli su Rasmus LauritsenMarin Leovac i Duje Čop, a ušli Josip ŠutaloLuka Menalo Komnen Andrić.

Dvojica od trojice su izravno sudjelovali u velikom preokretu koji je Dinamo napravio u drugom dijelu.

U 57. minuti Šutalo je na odbijenu loptu u kaznenom prostoru Rijeke došao prije Vučkića koji ga je u pokušaju izbijanja lopte opalio po stopalu i tako skrivio jedanaesterac. Izveo ga je Bruno Petković na svoj način, šetnjom do lopte i preciznim udarcem u donji lijevi kut, uz samu vratnicu. Martin Zlomislić je otišao u krivu stranu.

VAR je zaslužan za Dinamov drugi pogodak. Komnen Andrić je u 62. minuti na jedan ubačaj s desne strane okrznuo loptu glavom, a u nastavku se lopta odbila od noge i u ruku Darka Velkovskog.

Sudac Pajač je pregledao snimku i pokazao na bijelu točku. Petković je u 65. minuti izveo kazneni udarac na isti način kao i prvi, pogodio identično mjesto uz lijevu vratnicu, a da se Zlomislić ovoga puta nije ni pomaknuo s mjesta.

U 74. minuti Dinamo je počeo slaviti izjednačujući pogodak, nakon što je Mislav Oršić pospremio u mrežu loptu koju je prethodno odbio Zlomislić nakon udarca Luke Ivanušeca. No, pregledom snimke, Pajač je procijenio da je u začetku akcije Ivanušec napravio prekršaj te je poništio pogodak.

U 82. minuti je slavlje igrača u plavim dresovima bilo opravdano. Nekadašnji igrač Rijeke Stefan Ristovski ubacio je s desne strane, a Komnen Andrić je glavom sa šest metara pogodio mrežu uz lijevu vratnicu za konačnih 3-3.

Do kraja dvoboja su Zagrepčani još nekoliko puta opasno zaprijetili, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Tako je i drugi ovosezonski sraz Dinama i Rijeke završio s po tri pogotka u svakoj mreži.

Utakmicu na Rujevici, pred 6248 gledatelja, sudio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.


90+7 Utakmica je završila. Fantastičan derbi na Rujevici i na kraju podjela bodova

90+2 Obregon je bio u trci za loptu s Livakovićem, ali na kraju je dosuđen prekršaj nad vratarom modrih

90′ Isteklo je regularnih 90 minuta, a Pajač je pokazao na čak 7 minuta sudačke nadoknade!

89′ Zamalo 4:3 za Dinamo. Nakon kornera Tolić puca glavom, ali lopta odlazi pored gola

82′ GOOOOL za Dinamo postigao je Komnen Andrić, odlično ubacivanje posprema glavom pored nemoćnog Zlomislića

75′ Nema ništa od gola modrih! Pajač je išao pregledati snimku te je dosudio prekršaj Oršića u napadu. Nema izjednačenja

74′ Oršić je zabio za izjednačenje na Rujevici, no VAR pregledava snimku zbog mogućeg prekršaja u napadu!

71′ Sada se užarila atmosfera na Rujevici. Žuti karton dobio je Menalo nakon oštrog prekršaja na Ampemu

70′ Velika prilika Dinama za 3:3. Loptu je dobio Andrić, ali u dobroj situaciji puca iznad gola

65′ GOOOOL za Dinamo. Petković zabija na istovjetan način opet iz kaznenog udarca. Lagana šetnja, Zlomislić se nije niti bacio, a lopta je otišla u desnu stranu u mrežu. Drama na Rujevici!


64′ Velkovski dobiva žuti karton za igranje rukom. Petković opet izvodi kazneni udarac!

61′ Pajač s VAR sobom provjerava situaciju kada je lopta od noge Andrića otišla u ruku Velkovskog, modri traže novi kazneni udarac. Otišao je i sam pogledati snimku i dosuđuje kazneni udarac!

59′ Pogodak je dao krila modrima, sada je bila dobra prilika za Komnena Andrića nakon ubačaja Oršića, ali nakon udarca glavom, lopta je otišla pored gola

58′ GOOOOOL za Dinamo! Petković je izveo kazneni udarac, poslao Zlomislića u desnu stranu, a loptu lagano u lijevu


57′ Pajač pokazuje na kazneni udarac za modre! Vučkić je udario po nozi Šutala

56′ Poluprilika za Dinamo. Menalo je dobio solidnu loptu na lijevoj strani, ali njegov je udarac blokiran

54′ Rijeka je opet zaprijetila preko Drmića, ali Theophile uspijeva izbiti u korner

47′ Sudar Petkovića i Escovala, obojica su ostali na zemlji. Srećom, vratili su se u igru

46′ Počelo je drugo poluvrijeme. Brojne promjene u Dinamu. Ulaze Andrić, Šutalo i Menalo, umjesto Čopa, Leovca, Lauritsena.

45+1 Završilo je prvo poluvrijeme. Veliki pljesak domaćih navijača za predstavu Rijeke u prvom poluvremenu. Dinamo ima veći posjed lopte, 59% prema 41%, ali što im to vrijedi kada je na semaforu 3:0

45′ Pokušaj Oršića, pucao je s desne strane poluvolejom, ali lopta odlazi pored gola.

41′ GOOOOL za Rijeku. Potpuno razbijanje na Rujevici. Velkovski nakon ubačaja zabija glavom za nevjerojatnih 3:0!


39′ Rijeka radi kontru, a Franjiću ne preostaje ništa drugo nego da sruši Selahija. Dobiva i on žuti karton

38′ GOOOOOL za Rijeku. Drmić postiže drugi pogodak! Vukčević prolazi po strani, daje za Vučkića koji puca, Livaković brani, ali odbijanac Drmić od stative šalje u mrežu. Odlična Rijeka ima veliku prednost


37′ Prvi žuti karton dobiva Leovac. Opet je oborio danas nezaustavljivog Ampema koji mu radi velike probleme. Igor Pajač ovoga puta mu nije oprostio.

36′ Prva prilika za Dinamo, odigrali su upotrebljivu loptu u kazneni prostor domaćina. Čop na kraju nije uspio uputiti udarac, blokirali su ga.

34′ Leovac je na samom rubu kaznenog prostora oborio Ampema, Murić je izveo slobodan udarac, ali to odlazi bezopasno pored gola

30′ Leovac sada pokušava udarcem izvana, ali lopta odlazi visoko iznad gola. S druge strane Rijeka uglavnom igra preko Dinamove desne strane i tu im stvara puno nereda

24′ Prošlo je pola prvog poluvremena. Rijeka je angažiranija, kao da više želi pobjedu, modri za sada bez velkih prilika

11′ Prva poluprilika za Dinamo. Oršić sa svoje standardne pozicije s guba šesnaesterca, iskosa, puca, ali Zlomislić lako brani

9′ Domaći su tražili kazneni udarac, Ivanušec je igrao rukom, no ta je ruka bila uz tijelo pa niti VAR nije provjeravao situaciju.

7′ GOOOOL za Rijeku! Kakva akcija domaćina. Ampem se sjurio u kontri, progirao Drmića na lijevoj strani, a on fantastično puca u desnu stranu te matira Livakovića!

1′ Počeo je derbi u fantastičnoj atmosferi na Rujevici

0′ Čeka se početak utakmice

Objavljeni su sastavi Rijeke i Dinama

16:05

Sastavi:

Rijeka: Zlomislić – Escoval, Velkovski, Vukčević, Smolčić – Selahi, Murić, Pavičić, Vučkić – Ampem, Drmić

Dinamo: 
Livaković – Ristovski, Theophile, Lauritsen, Leovac – Mišić, Franjić – Ivanušec, Petković, Oršić – Čop

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!