Danas je na sudu u Versaillesu počelo suđenje Karimu Benzemi. Napadač Real Madrida je optužen da je 2015. godine, s još četiri osobe, snimkom seksa ucjenjivao suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu.

“Odluka da se Benzemi sudi je apsurdna i surova. Nema mu se ovdje što zamjeriti”, rekao je Benzemin odvjetnik Sylvain Cormier.

Francuski zakoni predviđaju maksimalnu kaznu od pet godina za čin iznude novca. Benzema je, pisalo se, s četiri osobe navodno od Valbuene tražio između 50 i 100 tisuća eura kako sporna snimka ne bi bila objavljena. Nakon što se sve pustilo u medije 2015. godine, izbornik Francuske Didier Deschamps obojicu je izbacio iz reprezentacije. Sjajni francuski napadač pet godina nije pozivan u reprezentaciju Francuske, sve do Europskog prvenstva koje je održano ovog ljeta.

Istražitelji tvrde da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucjenjivače nakon što mu je prenosio uvjete pod kojima bi mogao spriječiti vlasnike snimke da je puste u javnost.

Benzema je sve to negirao, a sada je slučaj stigao na sud. Uz Realovog centarfora optužene su još četiri osobe. Među privedenima bio je i bivši francuski reprezentativac Djibril Cisse, koji je poslije saslušanja pušten na slobodu.

/HMS/