U jučerašnjoj emisiji Studija 4  gostovali su Edo Pezzi i Ivo Mikuličin te su se osvrnuli na prethodno kolo Prve HNL. Analizirala se situacija oko trenera Hajduka i Dinama nakon loše predstave oba kluba proteklog vikenda. 

Na pitanje tko je kriv za lošu formu Dinama i samo bod protiv Istre Mikuličin je rekao:

– Ja bih proširio krivnju i na vodstvo kluba. Nevjerojatno je da klub proda Gavranovića  i da po drugi put angažira igrače koji su iz dućana ‘second hand’, poput Gojaka i Čopa. Druga stvar, to gdje je izravna krivnja kod Krznara je nevjerojatno eksperimentiranje i Dinamo nema igru. Ako se mijenjaju igrači ne mijenja se sustav. Mora biti sustav igre, ovo što je Dinamo pokazao nakon Istre, improviziranje s igračima na pozicijama na kojim oni inače ne igraju.

Nevjerojatno je da u situaciji kad treba izboriti pobjedu, da on vadi jedinog istinskog veznog igrača, Marka Bulata. Ja mogu reći da je Krznar podcijenio Istru.

Pezzi je prvo stao u obranu Livakovića.

– Mene strahovito ljuti kad netko brani izuzetno dobro i onda primi jedan, dva gola i odmah se dovodi na stup srama. Livaković ima jedan hematom  nakon Rusije te se ne može odraziti kako treba i to je vrataru sigurno jedan kompleks.

A nakon toga se složio s Mikuličinom da stanje u Dinamu nije dobro i da problem nije samo u treneru.

– Nije problem samo u tome to što je igrački kadar slab, već u samom klubu. Znalo se da će nakon Mamića klub upast u krizu. Situacija je ozbiljnija nego što se mislilo. Dinamo je ostao bez kvalitete, pojačavati se s igračima koji su otpisani je nonsens. To je stvar daleko od Dinama koji je do sada imao jedan red u pojačanjima.  Bez strategije, bez poznate igre, nema golova. Vidjeli smo mi u mnogim velikim klubovima u mlađim selekcijama kako se priprema za prvu momčad. Druga stvar, s Bulatom i mlađim igračima koji su došli iz malih klubova, oni su navikli igrati samo da ne bi izgubili. Treba imati hrabrosti i petlje takvog igrača staviti. Normalno, pravi treneri to i rade. Vidimo sad koliko po Europi ima igrača od 17 godina koji nose momčadi i to velike momčadi, no očito je da se sada malo izgubio i Krznar. On je simpatičan dečko, korektan radnik, no sada je pitanje kako u jednom takvom klubu od kojega se puno traži i u kojem su pritisci sa svih strana, kako se iz toga izvući. Očito on sam teško može, ali koga bismo sad doveli tek tako, ja uvijek govorim da je bolji naš trener, ali to je tema za drugu emisiju.  

O tome hoće li Gustafsson i Krznar ostati treneri Mikuličin je rekao sljedeće:

– Ja ne znam čovjeka koji sada vodi Dinamo, ali mislim da sam u jednom razgovoru trosatnom dobro upoznao Lukšu Jakobušića. Mislim da Jakobušić nikada u svom dosadašnjem mandatu nije imao milosti prema nikome pa tako neće imati prema Gustafssonu ako se nastavi ovako. Što se tiče Dinama, teško je doći poslije Bjelice i Mamića. Možemo mi govoriti o simpatijama, ali Zoran Mamić je izvanredan trener i nema Krznar veze s utakmicom Tottenham 3:0, nije utakmicu pripremio Krznar. Bjelica i Mamić pripadaju onoj plejadi trenera koji su na tragu najvećih hrvatskih trenera.

Pezzi je bio oštar kad je u pitanju Hajduk i situacija oko trenera:

– Spominju se oni koji su na tržištu i koji bi došli u Hajduk i platili i molili da dođu u Hajduk. Oni koji vrijede neće doći u Hajduk. Imam osjećaj da Jakobušić ne razgovara ni s kim i da on ima svoj put, sretno mu bilo. 

U Hajduka nema igre, tu je jednostavno nered. Znao sam da će odmah doći do problema čim Livaja stane i to se sada dogodilo.

– Ja ostajem pri onom što sam rekao u prošloj emisiji. Nisu Rijeka i Osijek napredovali, nego je Dinamo pao. Minulo kolo Prve lige pokazalo je još nešto, da nije tolika razlika između gornjeg i donjega doma. Bilo koji od klubova iz gornjeg doma ne može bez taktičke pripreme i pravog pristupa ući u sudar s klubovima koji su od šestog mjesta prema dolje. To je jasno potvrdila utakmica Dinamo – Istra, rekao je Mikuličin na pitanje o Tomiću i Bjelici.

– Nadovezao bi se samo na ovo što je Mikuličin rekao oko naše lige, gornjeg i donjeg doma.  Hajduk je dao samo dva gola više od Istre, nekadašnji Hajduk bi imao oko 60 golova u današnjoj ligi. Mislim da je to jedan podatak nad kojim se treba zamisliti. Hajduk nema apsolutno nikakvu igru, to je lutanje, izgubljen je ovaj trener, to se vidi. Vjerojatno je dobar psiholog, ali što se tiče nogometa, mislim da to treba hitno kirurški, oštro, naći nekog trenera poput Tomića, dati šansu mladima. Hrvatska treba gledati svoju nogometnu budućnost, a ne dovoditi neke polutrenere sa strane koji nas vuku još više na dno, rekao je Pezzi. 

Za kraj Mikuličin je komentirao i suđenje:

–  Ali ja bi za kraj rekao nešto. Minuli kola mnogi su se klubovi istresali na suce, nisu bili do kraju u pravu. Ja bi rekao da su u kolu koje je iza nas suci svojom kvalitetom zasjenili nogometaše. Pajač je pokazao u Šibeniku da njegovo suđenje u Rijeci nije slučajno bilo dobro, a posebno bi istaknuo mladog Jakova Titlića, koji je sudio u Osijeku. Ima staturu vrhunskog suca, osjećaj za igru, ima jedan pozitivni bezobrazluk i red je da Dalmacija dobije još jednog suca.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!