Policijski službenici Federalne uprave policije prekjučer su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije izveli brzu operativnu taktičku akciju pod nazivom “Korner” na području Sarajeva.

Tom prilikom slobode su lišena dvije osobe inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Iznuda” iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela član 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznata pravosudnim tijelima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koja spomenute osobe koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom vremenu od športaša poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocijeni sat u vrijednosti od 120 000 eura, te na isti način pokušali oduzeti spomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

Prema saznanjima “Avaza” riječ je o nogometašu FK Sarajevo Rifetu Kapiću (26), koji je prije povratka na Koševo ovog ljeta igrao u Moldaviji (Šerif) i Njemačkoj (Paderborn).

Dres Sarajeva prvi put nosio je u sezoni 2018/19, kada je stigao na posudbu iz švicarskog Grashopersa. Prije toga je igrao za slovenačku Goricu.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!