Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt obratit će se danas zastupnicima Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, potvrdio je predsjedavajući Doma Denis Zvizdić, izražavajući nadu da će Schmidt na toj sjednici iznijeti strategiju daljnjeg djelovanja u Bosni i Hercegovini.

Schmidt je ranije zatražio dopuštenje za obraćanje na sjednici kada bi trebao govoriti i o aktuelnoj političkoj situaciji.

Zastupnici iz Republike Srpske neće doći na sjednicu jer ne priznaju Schmidta za visokog predstavnika budući njegov mandat nije potvrdilo Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Snježana Novaković Bursać navela je na Twitteru da je Prošireni kolegij Doma odluku kojom je odobreno obraćanje Schmidta donio “mimo svoje nadležnosti”.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik nekoliko puta je kazao da Republika Srpska ne priznaje imenovanje Schmita za visokog predstavnika u BiH jer ga nije potvrdio Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija.

/HMS/

error: Content is protected !!