Jedan muškarac je preminuo nakon što je uboden na festivalu trčanja s bikovima u istočnoj Španjolskoj, što je prva takva smrtna žrtva u zemlji otkako su se događaji nastavili nakon zabrane zbog epidemije Covida-19, prenosi Guardian.

Neimenovanog 55-godišnjaka, bik je više puta napao u španjolskom gradiću Onda, priopćilo je u subotu gradsko vijeće. Drugi sudionici pokušali su odvući životinju, ali njihovi napori nisu uspjeli.

Prilikom ozljeđivanja, bik je muškarcu probio arteriju na nozi zbog čega je muškarac preminuo u bolnici u obližnjem gradu Villarrealu. Uz to, zadobio je tešku ozljedu glave, piše Jutarnji list. 

Vijeće Onda otkazalo je sve daljnje utrke bikova planirane na festivalu koji završava u nedjelju. Ostale aktivnosti nisu bile pogođene.

Javna rasprava o tome treba li ukinuti festivale trčanja s bikovima postala je žešća posljednjih godina, a tek se mali broj njih održao nakon ukidanja epidemioloških mjera.

Životinje puštene na trčanje obično se koriste u borbama s bikovima u koridi kasnije istog dana. Istraživanje koje je provela anketna tvrtka Electomania prošle godine, pokazalo je da je 46% Španjolaca bilo za zabranu borbi s bikovima, 34% nije bilo za, ali nije podržalo zakonsku zabranu, a 18% vjeruje da je treba sačuvati.

PIŠE ELA PAZDRIJAN/JL

error: Content is protected !!