Kroz ovotjednu emisiju „Riječju Božjom kroz život“ vodio nas je fra Nikola Jurišić.

U komentaru jednog od nedjeljnih čitanja fra Nikola je, među ostalim, kazao:

„Pitanje koje je dugo vremena u srcima i razumu ljudi tražilo odgovor glasi: Zašto je Bog postao čovjekom? Njemu to nije bilo potrebno. Mogao je On i bez toga. Na kraju krajeva, ni sami čovjek Bogu nije bio potreban. Može postojati i bez nas. No, ne može bez nas ostvariti samoga sebe. Na jednome mjestu u svojoj poslanici sv. Ivan je zapisao kako je Bog ljubav. I upravo zbog toga je Bog stvorio čovjeka, nakon grijeha nije ga napustio te je ljubav, u konačnici razlog Njegova utjelovljenja.

Ljubav je konačni odgovor na to pitanje. Ljubav koju mi nikako ne možemo razumjeti. Jedini odgovor na tu Ljubav jest naš život. Da naše življenje bude dar toj Ljubavi koja se za nas na križu darovala. Bog nam je iz svoje Ljubavi darovao svoju smrt kako bismo mi mogli živjeti u vječnosti. Isplatilo bi se barem pokušati onda sada živjeti za Njega jer, kao što kaže ova poslanica – jednom nam je umrijeti.

Imamo samo jednu priliku da svoj život do kraja ostvarimo. Život nam se daruje samo jednom. I u tom životu imamo jedan pokušaj da Boga slavimo svaki dan, da Mu svakog dana zahvaljujemo na svim darovima koje nam nesebično i besplatno svakog dana daruje, imamo samo jednu priliku da od svoga života učinimo nešto lijepo za Boga“, kazao je fra Nikola.

Poslušajte čitavu emisiju:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!