Povodom obilježavanja 29. obljetnice pogibije brigadira Božana Šimovića, legendarnog zapovjednika HVO-a, koji je 1992. godine poginuo na području Rotimlje, i u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima danas je u Zvirovićima služena Sveta Misa i komemorativni skup “U spomen na hrvatske vitezove.

”Nakon svih ovih godina, ne možemo se ne upitati kako danas promatrati i vrednovati žrtvu svih hrvatskih branitelja, te zahvaliti za svu njihovu predanost i ljubav. Svaka žrtva vrijedna je vječnog poštovanja i divljenja. Na nama je odgovornost da budući naraštaji ovakve manifestacije ne otrgnu od zaborava, jer su upravo one na slavu svima u kojima i danas kuca srce hrvatskih ratnika, a kao podsjetnik onima koji ne znaju ili su zaboravili – tko su bili hrvatski branitelji”, poručeno je na skupu. 

Cvijeće i svijeće položila su mnogobrojna izaslanstva, od lokalne, do državne razine vlasti. U sklopu komemorativnog skupa položeno je i cvijeće na grob Božana Šimovića u mjesnom groblju sv. Ivana u Zvirovićima.

”Na današnji dan nakon 29 godina pogibije karizmatskog vođe i brigadira Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i 9 hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz naše župe, kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci”, naveli su organizatori.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!