Danas je u Zvirovićima povodom obilježavanja 29. obljetnice pogibije brigadira Božana Šimovića, koji je 1992. godine poginuo na području Rotimlje, i u znak zahvalnosti svim hrvatskim vitezovima služena Sveta Misa i upriličen komemorativni skup “U spomen na hrvatske vitezove”.

Na spomen obilježje pored velikog križa, a potom i na grob Božana Šimovića cvijeće i svijeće položili su: izaslanstvo HNS-a, grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruga P.P.N. “Ludvig Pavlović”, MZ Zvirovići i MZ Prćavci, djeca i učitelji OŠ Vladimira Pavlovića – područne škole Zvirovići i Prćavci, strane nevladine organizacije sa sjedištem u Zvirovićima “Regina della Pace” i “Nuovi Orizzonti”, Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH.

Nakon prigodne molitve za sve pokojne položeno je i cvijeće na grob Božana Šimovića u mjesnom groblju sv. Ivana u Zvirovićima, a potom su se okupljeni uputili u crkvu sv. Ane u Zvirovićima gdje se slavila sveta Misa zadušnica,

Na današnji dan nakon 29 godina pogibije brigadira Božana Šimovića, prisjećamo se s posebnim poštovanjem i 9 hrvatskih vitezova poginulih u Domovinskom ratu, iz naše župe (Studenci), kao i 77 žrtava II. Svjetskog rata i poraća MZ Zvirovići i Prćavci, rekla je u prigodnom obraćanju voditeljica programa Ana Brajković, a čija su imena pročitala djeca iz ovih mjesta.

Prije svete Mise sve nazočne pozdravio je čapljinski gradonačelnik dr. Smiljan Vidić

Sveto misno slavlje predvodio je don Ivan Perić, studenački župnik u suslavlju s don Brankom Šimovićem, umirovljenim svećenikom iz studenačke župe i don Toninom Catalanom, dušebrižnikom talijanske zajednice u Zvirovićima.

Poslije sve Mise uslijedilo je druženje pod šatorom u dvorištu osnovne škole pored crkve.

M.Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!