U Kulturnom centru Ljubuški danas je upriličena svečana dodjela jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog.

Brucoši koji su na početku svog visokoškolskog obrazovanja, a imaju adresu na području Ljubuškog, od Grada su dobili po 500 konvertibilnih maraka, a iz Gradske uprave su danas prebacili novac i dali nalog bankama da im se novci isplate na račune.

Potporu je dobilo 142 brucoša.

Danas smo završili proceduru za naše brucoše, studenti prvih godina su dobili potvrdnice o tome da su dobili studentsku potporu, a danas su im isplaćeni novci na njihove račune. Još prošle godine smo uveli praksu da svi studenti prvih godina koji upisuju državna sveučilišta dobiju ova sredstva“, izjavio je gradonačelnik Vedran Markotić.

On je danas s pozornice Kulturnog centra brucošima poslao tri poruke.  

Jedna je da uživaju, jer pred njima je najljepše razdoblje života. Druga je da uče, jer znanje im nitko ne može oduzeti i ono što nauče u idućih nekoliko godina, to znanje će primjenjivati čitav život. Treća poruka je da znaju da mogu računati na potporu svoga grada. Ako imaju neke probleme gdje im mi možemo pomoći, mi smo tu za njih“, poručio je gradonačelnik.

Markotić je dodao kako je u tijeku natječaj i za studente viših godina.

„Svi studenti viših godina koji redovno i uredno ispunjavaju svoje studentske obaveze će dobiti potporu od Grada. Prošle godine je ove potpore dobilo negdje oko 360 studenata, a nadamo se da će i ove godine isti broj studenata dobiti potpore, nadamo se da će taj broj biti i viši“

Za kraj je poručio kako se nada da će u budućnosti ovaj iznos od 500 maraka po studentu moći i povećati.

Poslušajte izjavu

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!