Državna prvakinja Hrvatske u slastičarstvu Mirjana Špoljar u emisiji Kod nas doma podijelila je recept za ukusan jesenski desert – kolače od kestena i borovnice.
Za ovu deliciju potrebno je:
• brašno
• kakao
• bademi u prahu
• šećer u prahu
• jaja
• maslac
Od ovih sastojaka napravi se homogena smjesa koja se valja između dva papira za pečenje. Od smjese se naprave tanke trakice, stave se u kalupe te kratko ohlade u zamrzivaču nakon čega su spremne za pečenje.
U klasičnu kuhanu slastičarsku kremu doda se čokolada, malo maslaca i kesteni, a po želji može se dodati i neki liker ili rum – Mirjana preporuča liker od naranče. Glavni sastojak kreme su borovnice, koje mogu biti u sušenom obliku odnosno prahu.
– Možemo ga svugdje kupiti, a možemo i osušiti borovnice u dehidratoru – malo duže traje, ali isplati se, borovnice imaju nevjerojatan okus, boju i miris, kaže Mirjana.
Izvor:hrt.hr