Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je danas sa specijalnim predstavnikom Svjetske zdravstvene organizacije za Bosnu i Hercegovinu Erwinom Cooremanom o dosadašnjoj suradnji i daljnjim prioritetima.

Gudeljević i Cooreman suglasili su se da je veliki broj aktivnosti od interesa za građane BiH realiziran zahvaljujući dobroj komunikaciji Ministarstva civilnih poslova i Ureda SZO-a u Sarajevu, što je posebno vidljivo kroz aktivnosti provedene u vrijeme pandemije koronavirusa.

Još jednom je naglašen izniman rad Ministarstva na osiguravanju vakcina kao i podrška Svjetske zdravstvene organizacije u teškom periodu s kojim se BiH u tomu smislu suočavala.

Ministrica je zahvalila predstavniku SZO-u na pomoći kako bi Bosna i Hercegovina imala najbolja sredstva u odgovoru na pandemiju Covid-19 te naglasila da je zajednički cilj spašavanje života i okončanje pandemije.

Razgovarano je i o realizaciji aktivnosti iz Europskog programa rada Svjetske zdravstvene organizacije za period od 2021. do 2025. godina, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!