Za razliku od prošle godine, kada je u najsvečanijoj večeri u godini ulicama metropola diljem svijeta odjekivala sablasna tišina, doček nadolazeće godine, sudeći prema najavama, mogao bi biti potpuna suprotnost, piše Večernji list BiH.

Što se nudi u BiH?

Već se uvelike odvijaju pripreme, razmatraju planovi do najsitnijih detalja s obzirom na to da nas koronavirus još uvijek nije “ostavio na miru”. No, unatoč svemu, proslave će biti, naravno, samo pod novim uvjetima koji će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. Potvrđuju to iz gradova diljem BiH i regije. Neki od njih organiziraju trodnevna slavlja, nastupe poznatih pjevača tijekom cijelog adventskog vremena. Jedan od takvih je i Mostar. Crvena jabuka otvorit će ovogodišnji Advent u Mostaru, a Mostarci i njihovi gosti Novu godinu dočekat će uz grupu Twist i Indiru. Prvi dan nove godine rezerviran je za Dva i po čovjeka i Josipa Palametu. Rečeno je to na nedavnoj konferenciji za medije u povodu mostarskog Adventa koji će se održavati na šetnici te u parku Zrinjevac, a trajat će od 28. studenoga do 9. siječnja.

Doček Nove godine na otvorenom proteklih godina lansirao je glavni bh. grad među najpoželjnije europske destinacije. Tako će Sarajlije i turiste u novogodišnjoj večeri zabavljati Zabranjeno pušenje i Dubioza kolektiv.

Ni Banja Luka ne odstupa od dobre zabave za novogodišnju večer, a svi koji se nađu u gradu na Vrbasu moći će uživati uz dvije regionalne zvijezde. – Petar Grašo i Ana Bekuta nastupit će u Banja Luci u povodu Nove godine.

Dva velika koncerta, koja će se održati u središtu grada, dar su svim stanovnicima, ali i turistima koji vole boraviti u Banjoj Luci, posebice za vrijeme novogodišnjih praznika – kazali su iz Grada Banja Luke.

Za Mostarom, Sarajevom i Banjom Lukom neće zaostati ni drugi gradovi diljem BiH koji će, ovisno o financijskim mogućnostima, svojim stanovnicima osigurati zabavu u najiščekivanijoj noći u godini.

Tko Novu godinu poželi dočekati na nekoj od bosanskohercegovačkih planina, također neće požaliti jer su organizacijski odbori već najavili zabavne programe.

Budući da je Park prirode Blidinje, najpoznatije skijalištu u Hercegovini, već odranije prepoznat kao središte najbolje zabave za novogodišnje praznike, organizatori su se potrudili da doček 2022. bude na jednako visokoj razini.

– Zima Fest Blidinje službeno počinje 30. prosinca i trajat će do 1. siječnja, a posjetitelji će imati prigodu uživati u izvedbama regionalnih zvijezda. Prvu večer posjetitelje će zabavljati pjevač Saša Matić i DJ. Drugi dan festivala, na doček Nove godine, nastupit će DJ i Neno Murić, dok će treće večeri posjetitelje zabavljati Amadeus Band i DJ – najavili su organizatori.

Dobrog provoda uz snježnu idilu neće nedostajati ni u Ski centru Blidinje.

– Ove godine planiramo napraviti dobru zabavu za doček Nove godine. Naravno, još uvijek je rano govoriti o detaljima s obzirom na cijelu situaciju s koronavirusom, ali ono što sada možemo potvrditi je da će zabave biti – kazao nam je u nedavnom razgovoru vlasnik centra Zvonko Bagarić.

Zemlje regije i plan

Oni, pak, koji planiraju 2022. dočekati u nekima od gradova regije, dobro bi se mogli zabaviti. U Splitu će na Zvončacu na Silvestrovo nastupiti TBF, no jedino za one koji posjeduju COVID potvrdu ili negativan PCR test.

Maja Šuput već je na društvenim mrežama potvrdila kako će pjevati na dočeku Nove godine u hotelu Olympia u Vodicama, a u istom gradu nastupit će i Joško Čagalj Jole.

Na glavnom gradskom trgu u Budvi nastupit će Zlatan Stipišić Gibonni i Lepa Brena. U blizini Budve novogodišnji nastup zakazala je Severina, dok je Jelena Rozga na svom Instagram profilu najavila nastup u jednom novosadskom hotelu.

Još niste odlučili gdje biste mogli proslaviti Novu godinu? – Ne, niste jedini, imate vremena, ali i ponuda. Sretno.

Izvor: Vrisak.info