Trener Liverpoola Jürgen Klopp bio je zadovoljan predstavom svoje momčadi u petom kolu Lige prvaka, Redsi su na domaćem terenu svladali Porto 2:0.

Ipak, Klopp nije imao mirnu konferenciju za medije nakon utakmice, nakon što ga je jedan novinar prozvao da je Afrički kup nacija nazvao “malim turnirom” te je zahtijevao ispriku.

Njemački stručnjak branio se da apsolutno nije tako mislio te je koristio ironiju u komunikaciji.

– Tijekom svoje posljednje konferencije za medije, namjerno ste nazvali Afrički kup nacija “malim turnirom”. Mislim da je to uvreda za igrače, uvreda za navijače, uvreda za ljude i uvreda za kontinent. Mislim da se trebate ispričati, počeo je novinar s pitanjem.

– Stani, stani. Sve je u redu, nisam to mislio na taj način. Nisam mislio na taj način, ne znam zašto si razumio na taj način, odgovorio je Klopp, no novinar je bio uporan:

– Poslušao sam konferenciju, to ste rekli. To je mali turnir na afričkom kontinentu. To je ono što ste rekli. Mislim da ste dužni ispriku cijelom kontinentu.

– Nisam mislio na taj način. Nije uopće nije bilo blizu, ni moja ideja, da želim govoriti o AFCON-u kao malom turniru ili o cijeloj Africi kao malom kontinentu. Nipošto. Ono što sam mislio, jer su ljudi rekli, ako pogledaš cijelu konferenciju, onda si mogao… Ako želiš razumjeti na pravi način, onda si i mogao razumjeti na pravi način. Rekao sam da nema reprezentativne pauze do ožujka, a dodao sam…Postoji mali turnir u siječnju i nisam mislio mali turnir na način kao što si ti rekao. To je bilo ironično, igra se turnir, veliki turnir, gubimo sve svoje najbolje igrače zbog AFCON-a, objasnio je Klopp.

– Ne bi to rekao u Europi, ne bi rekao “mali turnir u Europi”, dodao je novinar, da bi zatim Klopp završio na tu temu:

– Engleski mi nije prvi jezik, ali ako me želiš pogrešno shvatiti, to možeš napraviti svaki put. Ja znam da nikad ne bih mislio na taj način. Ne razumijem zašto bi ti razumio tako, ali stvarno nije u redu jer to nikad ne bih napravio. To je to, to nije bila moja namjera, ali ti si napravio nešto od toga, a to nije tako “cool”, da budem 100 posto iskren.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!