Povjerenik Europske unije za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi u pratnji veleposlanika Johanna Sattlera, voditelja Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Mostar, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz gradske uprave Mostara priopćeno je da su ga u Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

Na sastanku je bilo riječi o stanju Gradu Mostaru i procesima koji su pokrenuti od konstituiranja nove zakonodavne i izvršne vlasti u gradu do danas.

Naglašeno je kako je Grad Mostar danas pozitivan primjer suradnje i suživota u Bosni i Hercegovini te da može biti primjer za ostatak države na svim razinama.

Unatoč brojnim deficitima koji su nastali u vremenu bez postojanja Gradskog vijeća, naglašeno je kako su u ovom kratkom vremenu pokrenuti brojni procesi i projekti.

Zaključeno je kako fokus budućeg djelovanja treba biti stvaranje ozračja koje će pogodovati privlačenju stranih investicija, a koje će otvarati perspektive i nova radna mjesta, posebno za mlade ljude.

/HMS/

error: Content is protected !!