Dinamo je odigrao 1:1 s Genkom u petom kolu skupine H Europske lige. Osigurao je time proljeće u Europi, ali i propustio šansu osigurati već danas da to bude u Europskoj ligi, što će morati pokušati uraditi protiv West Hama u Londonu. “Osjećaji u svlačionici su oko toga pomiješani”, rekao je trener Damir Krznar.

– Izuzetno dobro prvo poluvrijeme, u kojem smo golom i naplatili dobru igru. Na žalost, u zadnjoj sekundi šok iz prekida, iako smo do tada izuzetno dobro stajali i funkcionirali. Nismo se izvukli iz tog šoka, nismo bili tako dobri, imali smo isto neke šanse, mogli smo pobijediti, ali nije bilo dovoljno. Miješaju se osjećaji, svlačionica je malo klonula, ali nema razloga za to, jer Dinamo je treći put u 50 godina osigurao proljeće u Europi i trebali bi slaviti, no nemamo takav osjećaj trenutačno. Osim toga, još smo drugi na ljestvici, igra se još jedna utakmica, nitko ne može unaprijed upisati bodove protiv Dinama i vjerujem da do tog teoretskog boda možemo i u Londonu, rekao je na početku konferencije za novinare Krznar.

– U prvom poluvremenu imali smo potpunu kontrolu, zabili smo gol zahvaljujući analizama koje smo gledali uoči utakmice, ali onda smo ga i primili. U drugom smo dijelu se pokušali trgnuti, imali smo neke situacije, na kraju su ih imali i oni, Livi nas je dvaput spasio. No ostala je još jedna utakmica, drugi smo na ljestvici, kao što kaže šef protiv Dinama nitko ne može unaprijed upisati bodove, potvrdio je Krznarova zapažanja strijelac Luka Menalo.

Zašto je tmurna atmosfera u svlačionici?

– Osjećaji su pomiješani, znamo da imamo barem treće mjesto, ali znamo da imamo kapacitet i za Europsku ligu, to nam je želja. No možemo to gledati i s druge strane, kao što je rekao šef to je treći put da smo osigurali proljeće u 50 godina i imamo zahvalnost na tome, dodao je Menalo.

Kako vidi u cjelini sezonu do danas, kako se Damir Krznar osjeća?

– Prokletstvo Dinama su visoki ciljevi, svi očekuju prva mjesta i pobjede 5:0 u Kupu, no stvarnost je drugačija, ostali smo na ljeto bez pet prvotimaca, pripreme smo počeli bez reprezentativaca, koji su nam se vratili kao počasni gosti u loži na prvoj europskoj utakmici, onda se poremetio i plan da se oni duže odmore i oni ipak moraju zaigrati. Onda su nam u rujnu Majer i Jakić otišli, Ademi se ozlijedio, zamislite Real bez ModrićaKroosa i Casemira. Mi praktički stvaramo novu momčad, treba vremena za automatizam. Stalno igramo dvaput u tjednu, što je težak tempo. Za automatizme pak imamo vremena u reprezentativnim pauzama, a u njima opet ostajemo bez jako puno reprezentativaca, čak 14 igra za nacionalne momčadi, no i dalje smo drugi s tri boda zaostatka i utakmicom manje, još uvijek smo drugi u skupini Europske lige, živi smo u Kupi i Rijeku dočekujemo na svom terenu. Pitate me kako se osjećam, osjećam da sam potpuno lud.

Treća utakmica Dinama bez pobjede, mislite li da će se opet početi pričati o vašim nasljednicima?

– Nemam neko mišljenje o tome niti na to mogu utjecati. Koncentrrian sam na ovu momčad, ovo je momčad ustvaranju, puno je igrača otišlo, mi radimo novi Dinamo i uz to stvaramo rezultat, na koji će neki gledati kao da je slab, a ja smatram da je dobar, kaže trener hrvatskog prvaka.

Smatrate li da ste danas osigrali dobro?

– Izuzetno dobro prvo poluvrijeme, a u drugom je na momente Genk bio bolji i konkretniji, s tim da je Genk sličan Dinamu, kaže Krznar.

Smatra li trener Dinama da je priprema za susret bila dobra?

– Vrlo jednostavna priprema utakmice s obzirom na Genkove kvalitete. Oni su u vezi izuzetno rastrčani i dominantni, dominirali su u tom dijelu i kad smo ih pobijedili. U toj konstelaciji trebali smo tri trkački raspoložena veznjaka, AdemijaMišića i Ivanušeca. Trebali smo i igrače koji će napadati u dubinu, a to su Oršić i Menalo. Po meni je priprema utakmice bila uspješna i dobra.

Što je s Ademijem, koji je nakon oporavka prvi put zaigrao od prve minute i onda danas opet dobio nezgodan udarac?

– Kapa do poda Ademiju, zaista je dobio udarac u gležanj i to ge je boljelo. Na poluvemenu je rekao “šefe mogu još 15 minuta”, a izdržao je i duže. Hvala mu u moje ime, u ime stožera i u ime cijelog Dinama, puno puta je stavio svoje zdravlje iza interesa momčadi.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!