Kolač za sve prigode! Pogledajte jednostavan recept za prhku i ukusnu pitu s čokoladnim pudingom i lješnjacima!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Prhko tijesto

  • 350 g glatkog brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 180 g maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja

Čokoladni nadjev

  • 700 ml mlijeka
  • 2 paketa pudinga s okusom čokolade
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 50 g maslaca

Ostalo

  • 70 g sjeckanih lješnjaka

Priprema

Maslac kratko izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte 1-2 žlice mlijeka. Podijelite tijesto na dva jednaka dijela. Jedan dio tijesta spremite u hladnjak, a drugi dio tijesta u zamrzivač (tijesto iz zamrzivača će biti tvrđe i lakše ćete ga naribati).

Za pripremu čokoladne kreme puding s okusom čokolade skuhajte u 700 ml mlijeka, uz dodatak šećera. U vrući puding ubacite čokoladu i maslac pa kratko promiješajte kremu.

Tijesto koje je bilo u hladnjaku razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa položite na dno kalupa za pečenje kojeg ste namastili i pobrašnili. Kolač možete peći u četvrtastom kalupu cca 25×35 cm ili u okruglom kalupu za pite promjera 28 cm.

Preko tijesta izlijte čokoladnu kremu pa naribajte komad tijesta koje je bilo u zamrzivaču. Kolač dodatno posipajte krupno sjeckanim lješnjacima.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!