Njemačka teniska reprezentacija plasirala se u polufinale Davis Cupa nakon dramatične pobjede 2-1 protiv Velike Britanije.

Dvoboj je počeo uvjerljivom pobjedom britanskog tenisača Daniela Evansa koji je izgubio samo tri gema u dvoboju protiv Petera Gojowczyka (6-2, 6-1).

Mnogo dramatičnije bilo je u drugom pojedinačnom meču u kojem je Njemačka izjednačila nakon što je Jan Lennard Struff svladao Camerona Norrieja 7-6(6), 3-6, 6-2.

Kulminacija dvoboja dogodila se u igri parova gdje je njemačka kombinacija Puetz Krawietz u dva tie-breaka bila bolja od Salisburyja Skupskog. Prvi tie-break Nijemci su dobili 12-10, dok su u drugom Britanci vodili 5-0, ali i nakon toga izgubili nevjerojatnih sedam poena u nizu.

Podsjetimo kako su hrvatski tenisači kao prvi izborili prolazak u polufinale gdje će igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbije i Kazahstana (srijeda). Hrvatska polufinale igra u petak, u Madridu.

Njemačka, pak, u polufinalu igra protiv pobjednika dvoboja Rusije i Švedske, a taj se četvrtfinalni dvoboj, također u Madridu, igra tijekom četvrtka.

Davis Cup, četvrtfinale:
Njemačka – Velika Britanija 2-1
Peter Gojowczyk – Daniel Evans 2-6, 1-6
Jan Lennard Struff – Cameron Norrie 7-6(6), 3-6, 6-2
Tim Puetz/Kevin Krawietz – Joe Salisbury/Neal Skupski 7-6 (10), 7-6(5)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!