U organizaciji Ureda za europske integracije Vlade ŽZH-e i uz podršku USAID Turizam projekta  danas je u hotelu Bigeste održana radionica o agropoduzetništvu u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a radionice će se održati i u ostalim gradovima i općinama u Županiji.

Uz Ured za europske integracije na radionici sudjeluje i ministarstvo gospodarstva ŽZH-e, pa je Pero Mandić govorio o pokretanju „digitalne tržnice“ te obrazložio pogodnosti koje se pružaju, a najbolje se to vidjelo u Covid krizi gdje je put robe od proizvođača do potrošača praktično sveden na minimum, a korist je obostrana, bez troškova transporta, distribucije…

Gospođa Nataša Musa iz Sarajeva ispred USAID-a govorila je o održivom turizmu i njegovu razvoju kroz razne aspekte i iskustva temeljena na konkretnim proizvodima.

Osim predavača i moderatora sudjelovalo je nekoliko domaćih proizvođača koji se bave izradom suvenira, tradicijskih glazbala, domaćih sokova, maslinova ulja… Bilo je zanimljivo čuti njihova razmišljanja, prijedloge, ali i probleme s kojima se susreću prilikom plasmana svojih proizvoda.

Predstavnika USAID-a su spremni pomoći da gospodarstva i pojedinci, koji se bave proizvodnjom poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, lakše plasiraju svoje proizvode. Prije svega boljom prezentacijom i marketingom zbog veće prepoznatljivosti, boljim pozicioniranjem, ali i poboljšanjem kvalitete i većom cijenom. USAID Turizam projekt je prepoznao prijedlog, ideju i posvećenost Ureda Vlade ŽZH-e za europske integracije da podrži poljoprivredna i druga gospodarstva u poboljšanju postojeće ponude i njene bolje integracije u turistički lanac vrijednosti, a tome će biti posvećen i ubuduće.

Poslušajte što nam je ispred Ureda Vlade ŽZH-e za europske integracije rekao mr. Tomislav Leko.

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!