Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u južnim i jugozapadnim područjima sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. Tijekom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Obilnije padavine u Hercegovini, središnjim i će biti jakih udara juga. U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

Razina upozorenja meteoalarma – CRVENO (Padavine 50 do 80 litara po metru četvornom.)

-Poduzeti mjere kako bi zaštitili sebe i djelujte u skladu sa savjetima koje su dale ovlaštene institucije. Rasprostranjene poplave imovine sa značajnim rizikom za živote i mogućom evakuacijom. Ozbiljan prekid u prometu i opskrbi električnom energijom, vodom i komunikacijama su izgledni. Teški uvjeti za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode – navodi se u upozorenju. 

Prema jutrošnjem izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ, samo rijeka Jasenica je jutros bila iznad maksimalnog vodostaja, Vidjet ćemo hoće li tako ostati do kraja dana s obzirom da velike padavine. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!