Matica Hrvatska, Mostarsko proljeće 2021 – XXIII.

Odvjetnik i slikar iz Ljubuškoga Ivan Herceg predstavit će se svojim bogatim umjetničkim opusom na Danima Matice hrvatske Mostar u nedjelju 12.prosinca 2021. godine s početkom u 19 sati.

Tom izložbom završavaju i XXIII. dani Matice Hrvatske u Mostaru, što je zasluženo priznanje tom velikom ljubuškom umjetniku.

Dani Matice Hrvatske, ima čast pozvati Vas na otvorenje osamnaeste samostalne izložbe slika Ivana Hercega iz Ljubuškog, koja će se održati u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače – Galerija Kraljice Katarine u Mostaru dana 12.prosinca 2021. godine s početkom u 19 sati.

U sklopu izložbe bit će priređen bogat kulturni program, a o djelima umjetnika govorit će Dragan Marjanović.

Izložbu će svečano otvoriti akademski slikar i odvjetnik Josip Muselimović.

Ovom izložbom završavaju i XXIII. dani Matice Hrvatske u Mostaru.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovu izložbu.

Izvor:  Dani Matice hrvatske Mostar

Ukratko o slikaru: Ivan Herceg, rođen u Prologu, općina Ljubuški 23. lipnja 1967. godine. Srednju ekonomsku školu završio je Ljubuškom, diplomirao na Pravnom fakultetu u Mostaru. Po profesiji je odvjetnik sa svojim odvjetničkim uredom u Ljubuškom, te vlasnik Art Galerije Herceg u Ljubuškom već 25. godina.

Do sada je imao 16 samostalnih izložbi u galerijama u zemlji i inozemstvu. Imao je više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudionik je brojnih likovnih kolonija.

U gradskoj knjižnici Ljubuški 2001. godine, kao vlasnik Art Galerije Herceg organizirao je izložbu pod nazivom slike iz fundusa Art Galerije Herceg, u kojoj je predstavio svoje i radove raznih umjetnika.

Kao vlasnik Art Galerije Herceg prvi u Ljubuškom organizirao je poznatu školu slikanja i to 9 sezona i mnogobrojnim polaznicima koji su poslije postigli i zavidne uspjehe na polju slikarstva, te na kraju svake sezone priređivao izložbe polaznika škole slikanja (9 izložbi) u Gradskoj vijećnici Ljubuški i Gimnaziji Ljubuški.

U svom likovnom opusu do sada je uradio više od 1400 slika, a mnoge se nalaze u privatnim kolekcijama,uredima,stanovima, te ustanovama i muzejima u zemlji i inozemstvu.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!