Bosna i Hercegovina je jedina država u svijetu čija ministrica vanjskih poslova putuje po stranim državama i traži od stranih dužnosnika kazne sa jednog člana Predsjedništva BiH. Ova zemlja je navikla već godinama na diplomatske provalije, ali ono što radi Bisera Turković i njezine kolege iz SDA po svijetu ovih dana predstavlja neke nove dubine abnormalnog u svijetu diplomacije. 

Unitaristi svim silama pokušavaju zaustaviti neminovni proces promjene Izbornog zakona kojim bi se konačno trebao srušiti san sarajevske političke čaršije o Bosni i Hercegovini kao zemlji samo jednoga naroda, dok bi ostali biti obična ‘raja’. 

Bisera Turković ovih dana skita po Americi i pokušava naći partnere u američkom političkom svijetu koji bi stali iza ideje unitarne Bosne i Hercegovine, zemlje bošnjačkog naroda i ostale raje. 

Zauzimajući poziciju vrhunskih zagovaratelja demokracije kadrovi pokušavaju zaustaviti zaokret koji se dogodio zadnjih mjeseci, a u kojem predstavnici međunarodne zajednice više ne vjeruju samo bošnjačkim političkim predstavnicima nego slušaju i ono što im govore prvenstveno hrvatski predstavnici, ali i predstavnici srpskog naroda. 

I dok Turković troši veće količine novca putujući po svijetu u ime BIH, a u korist samo bošnjačke politike, mi predlažemo da američki veleposlanik u BiH Eric Nelson iskoristi vrijeme dok je Gabriel Escobar u BiH i prošeta šetnicom uz Miljacku u Sarajevu. 

Tamo će naići na spomenik na kojem piše kako se odaje počast iranskim šehidima u Bosni i Hercegovini koji su svoje živote položili za mir u Bosni i Hercegovini. 

Ne bi loše bilo da netko objasni Amerikancima što su iranski borci radili u BIH, pod čijom zastavom su ratovali, jesu li to oni koji su na tlu Europe prvi put u suvremenoj povijesti izvodili ritualna ubojstva, te se nakon zločina u BIH vratili u svoje zemlje i nakon nekoliko godina postali članovi, čak i visoki dužnosnici ISIL-a?

Netko bi možda trebao pojasniti i jesu li ti iranski šehidi u BiH nositelji demokratskih vrijednosti o kojima Turković, Zvizdić i ostali pričaju po Americi ovih dana, te jesu li se borili za građansku Bosnu i Hercegovinu koju danas zagovara samoprozvani ‘probosanski blok’?

Ako je sve to tako, onda bi se Nelson i Escobar, zajedno sa Dodikom i Čovićem, pa i Milanovićem i Vučićem trebali pokloniti iranskim šehidima u BiH koji su ginuli na ovim prostorima kako bi nam donijeli demokraciju i mir. 

Ako nije tako, onda bi plejada dužnosnika SDA konačno trebala odustati od onoga za što su stvarno ginuli Iranci u BiH, sjesti za stol sa predstavnicima druga dva naroda i konačno riješiti probleme koji se desetljećima vuku ovom zemljom i omogućiti svim ljudima u BIH da konačno imaju šansu za normalan život. Sve ostalo je utopija kao i natpis da je bilo koji radikal na ovim prostorima ginuo za demokratsku Bosnu i Hercegovinu. 

Autor: M.K./pogled.ba

error: Content is protected !!