I pored brojnih obećanja, zdravstvenim radnicima u Konjicu još uvijek nisu isplaćene plaće.

Potvrdila je to Feni predsjednice podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic Azra Mušinović, kazavši kako su oni i dalje u štrajku te da neki od liječnika već imaju zakazane razgovore za posao u drugim zdravstvenim ustanovama.

– Plaće i dalje nema. Nadali smo se da će se do sada sve riješiti ali više nemamo nade. Četvero naših kolega, liječnika obiteljske medicine, već je najavilo da imaju razgovore u drugim zdravstvenim ustanovama tako da će oni vjerovatno napustiti Dom zdravlja Konjic. Mislim da će do kraja mjeseca velika većina kolega otići negdje drugo, kao što je i najavljeno, a za to nikog nije briga – ističe Mušinović.

Kako je dodala, o deblokadi računa nema ni govora niti ima nekakvih značajnijih informacija, a menadžment kaže kako radi na tome.

– Dakle, samo nekakva obećanja a nikakvih značajnijih rješavanja – ustvrdila je Mušinović, naglasivši kako se štrajk nastavlja sve dok se ne isplati plaća i da od tog zahtjeva neće odustati.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od kolovoza. U generalni štrajk stupili su 26. studenog, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. prosinca ne budu uplaćene plaće.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!