Snježana Novaković-Bursać, šefica Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, kazala je u razgovoru za “Glas Srpske” da je čula kako “probosanske” stranke najavljuju izlaz iz pregovora o novom Izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini.

Novaković-Bursać navodi kako taj potez prije svega pokazuje da “probosanske” stranke čine jedinstven politički blok koji se razlikuje samo u kozmetičkim stvarima, ali da je suština ista.

– Mislim da i ovim pokazuju da su stvarni generator problema. Kada god je bila najava održivog rješenja, posebno na relaciji Bošnjaci – Hrvati u FBiH, oni su našli način da to eskiviraju. Jednostavno, bježe i traže razlog za svoje nesudjelovanje, odnosno neprihvaćanje realnih rješenja – rekla je Novaković-Bursać.

Šefica Kluba SNSD-a kaže da je ponovo samo RS krivac, te da je to još jedan u nizu izgovora “probosanskih” stranaka.

– Svi odreda, kada govore da je to izvanustavno djelovanje, ne pozivaju se ni na jedan član Ustava i toliko o tome. Nikad se nitko nije pozvao ni na jedan dio Ustava i rekao da je to član koji navodno RS krši jer tog argumenta ni nema. Od njih slušamo samo političke parole i pokušaje kukanja pred međunarodnom zajednicom da bi opet neko, umjesto njih, pokušao da riješi stvari – rekla je Novaković-Bursać, te dodaje:

– Kompletnu političku situaciju žele okrenuti u njihovu korist, odnosno njihovih političkih ideja. Da li u tome vide i Izborni zakon, vjerojatno da, a maniri su poznati – zaključila je šefica Kluba SNSD-a.

/HMS/

error: Content is protected !!