Zadnjih dana aktualna je situacija u kojoj se smrću prijetilo jednoj sarajevskoj obitelji samo zato što slavi Božić.

Podsjetimo, na vratima stana obitelji koja je izvjesila adventski vijenac netko je zaprijetio kalašnjikovom. Navodno, riječ je o psihički nestabilnoj osobi.

Policija je odradila svoj posao, a posebno sramnu notu ovom činu je dala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je u sve, nekako, uvalila predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Portal Bild.ba poslao je upit Veleposlanstvu Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini da komentiraju ovaj nesretni događaj i mlaki istup gradonačelnice Karić. Pobrojali su i neke druge nacionalno i vjerski motivirane zločine nad Hrvatima, a iz Veleposlanstva SAD-a odgovaraju:

“Sjedinjene Države osuđuju svaki čin nasilja, ekstremizma i govora mržnje. Takva djela narušavaju društvenu koheziju i u konačnici predstavljaju prijetnju za sigurnost i stabilnost BiH. Odajemo priznanje policiji Kantona Sarajevo na brzoj reakciji u ovom slučaju i pozivamo vlasti da istraže, identificiraju i kazne počinitelje u slučajevima koji nisu riješeni.

Sjedinjene Države i dalje pozivaju vlasti u BiH na svim razinama da promoviraju okruženje pogodno za pomirenje, te su opredijeljene da pruže podršku svima koji su spremni raditi na izgradnji mira u BiH”, priopćeno je iz ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u BiH za Bild.ba.

/HMS/

error: Content is protected !!