Još se nisu slegle loše vijesti o teškoj prometnoj nesreći od 12. prosinca, kada je u sudaru dva automobila u Glavini Donjoj kod Imotskog teško nastradao jedan mladić, koji se još u splitskoj bolnici bori za život, u ovo nedjeljno jutro Imotsku krajinu zadesila je još jedna tužna vijest.

Naime, kako je policija obavijestila javnost, jutros oko 5.30 sati kod Šumeta u općini Proložac u slijetanju osobnog  automobila izvan kolnika smrtno je stradala jedna osoba, a tri su osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći u splitsku bolnicu.

Vijest se brzo proširila Imotskom krajinom. Na veliku žalost zavila je u crno Zmijavce jer je poginuli mladić, rođen 2004. godine, upravo iz toga mjesta.

Doznali smo da je pohađao Gimnaziju u Imotskom.

Velika tuga zavladala je i među svim uzrasnim kategorijama nogometnog kluba Croatia, jer je poginuli mladić bio jedan je od najprimjernijih i najboljih juniora  toga kluba.

Poznat je bio i po ulozi u dokumentarnom, više puta nagrađivanom  filmu “Ivanova igra”, koji svjedoči o životu i sportskim uspjesima legende “Hajduka” Ivana Gudelja, gdje je igrao Ivana u njegovim počecima nogometne karijere.

Bio je silno omiljen među svojim vršnjacima.

Na mjestu same nesreće, nekih 200-stotinjak metara od prvih kuća u Šumetama, cijelo jutro u nedjelju okupljali su se prijatelji i poznanici poginulog mladića.

Kako je cijeli uviđaj vodila zamjenica državnog odvjetnika za sada nemamo detalje nesreće, no prema nepotvrđenim informacijama, u automobilu u kojemu se nalazio nastradali mladić, bile su još tri osobe.

Automobil je skrenuo sa prometnice i upao u umjetni kanal Sia, koji višak vode iz Prološkog blata odvodi u rijeku Vrljiku.

Na mjestu slijetanja automobila vidljivi su i tragovi, kao i šofer šajba koja je ostala s druge strane kanala.

Za uzroke nesreće treba pričekati službeno izvješće.

U Zmijavcima su u nedjelju otkazane sve adventske manifestacije.

PIŠE BRACO ĆOSIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!