Iako se u Federaciji Bosni i Hercegovini od 20. prosinca trebalo uvesti korištenje COVID potvrda u javnim službama, to se neće dogoditi.

Podsjetimo, piše Radiosarajevo, na sjednici Vlade F BiH od 2. prosinca donesena je odluka da se COVID potvrde ipak neće od 20. prosinca koristiti na čitavom teritoriju Federacije, već će odluka o njihovom uvođenju biti prepuštena županijama.

“Vlada FBiH je danas donijela zaključak kojim je preporučila vladama županija da u skladu sa epidemiološkom situacijom u županijama uvode CTP pravilo [cijepljeni, testirani, preboljeli, op.a], te je u skladu s tim stavljen van snage dio važećih naredbi koji se odnosio na uvođenje ovog pravila u određene ustanove od 20. prosinca u FBiH”, navodi se na web stranici vlade Federacije BiH.

Naime, Federalna vlada prepustila je kriznim stožerima županijskih ministartava zdravlja da uvode restriktivnije mjere na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji te da u skladu sa epidemiološkom situacijom u županijama uvode CTP pravilo.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!