Rukometaša Izviđača su u sklopu 15.kola Premijer lige BiH u subotu doživjeli još jedan poraz u neizvjesnoj završnici utakmice. Ovaj put poraženi su u Maglaju od posljednje momčadi na prvenstvenoj ljestvici.

Kuriozitet utakmice je nastup Benjamina Čičkušića za domaću momčad, koji je samo tjedan dana ranije, odnosno u prošlom 14. kolu (11.12.2021.) igrao za RK Iskra iz Bugojna. Dakle, u ovoj utakmici smo mogli vidjeti da jedan rukometaš (Benjamin Čičkušić) u istim natjecanju, u istoj polu-sezoni, igra protiv jedne momčadi po drugi put. Za razliku od utakmice 8. kola kad je nastupao za RK Iskra protiv “Skauta”, u ovom 15. kolu ponovno nastupa u utakmici protiv Izviđača, ali ovaj put u dresu RK Maglaja.

Brzina s kojom se je realiziralo ovaj transfer je za Riplijevo vjerovali ili ne. Ali ništa nije čudno kada se radi o državi BiH pa ni ovo?

Utakmica u Maglaju bila je jako „tvrda“ i borbena. Prvo poluvrijeme igralo se na refule. Maglaj je poveo golovima Radojčića i Delića, ali Izviđač odgovara golovima Odaka i Mišetića. U 17. minuti Maglaj stiže do tri gola prednosti (10:7), ali, golovima MuhovićaBubala i Kosa, Izviđač stiže do “egala” (10:10, 21.minuta). Domaći, ponovno, u 23. minuti stižu do tri gola prednosti (13:10), ali uzvraćaju „Skauti“ golovima KosaOdaka i Alilovića za novo poravnanje (13:13). Do poluvremena Maglaj postiže tri pogotka, a Izviđač jedan, tako da se na odmor odlazi pri rezultatu 16:14 za domaćina.

U drugom poluvremenu bolja igra Izviđača, koji u 48.minuti stiže do prednosti od dva gola (24:22). Dva gola bilo je i u 53.minuti (26:24), međutim, do kraja utakmice domaći postižu pet pogodaka a Izviđač jedan tako da su bodovi pripali domaćinu. Napomenimo da su u posljednja dva napada „Skauta“ suci svirali probijanje Milanu Vukšiću i Filipu Odaku.

U redovima Izviđača najefikasniji su bili Miloš Kos i Filip Odak s pet pogodaka, po četiri su postigli Domagoj Alilović i Mirko Mišetić, a tri Diano Ćeško. Haris Suljević bio je briljantan s osamnaest odbrana od kojih je jedan bio i sedmerac.

Kod domaćina daleko najefikasniji je bio već pomenuti Benjamin Čičkušić s trinaest pogodaka, Bajraktarević je postigao četiri, a po tri su pridodali Radojčić i Ridžal.

15. kolom je okončan prvi dio natjecanja, a drugi dio započet će krajem veljače 16. kolom u kojem se Izviđač sastaj s momčadi RK Gračanica u Gračanici.

Premijer liga BiH, sezona 2021/2022, 15. kolo.
Maglaj, 18.12.2021. u 18:00 sati.

RK Maglaj – RK Izviđač Central osiguranje 29:27 (16:14)

Maglaj, Sportska dvorana „Maglaj“, gledatelja: 500.
Suci: Saša Bijelić (Gradiška) i Miroslav Tovilović (Doboj).
Nadzornik: Boško Čađo (Kozarska Dubica).

RK Maglaj: Radojčić 3, Hajdić, Suljević, Kendić 1, Cerić, Huskić, Karabegović 3, Delić 1, Ridžal 3, Barjaktarević 4, Bosić, Čičkušić 13, Hasić 1, Alić, Džakmić, Ćosić..
Trener: Ermin Bajrić.

RK Izviđač CO: Alihodžić, Suljević (18 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 2, Lukenda, Alilović 4, Kos 5/3, Odak 5, F. Pavlović, Mišetić 4, Bubalo 2, Šaravanja, I. Pavlović, Ćeško 3, Medić, Bebek, Muhović 2.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: RK Maglaj 10 minuta, RK Izviđač CO 12 minuta.
Sedmerci: RK Maglaj 7/6, RK Izviđač CO 5/3.

Izvor:izvidjac.com

error: Content is protected !!