Nogometaši Cadiza prekinuli su niz madridskog Reala od sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda, odigravši na Santiago Bernabeuu u Madridu 0-0 protiv vodeće momčadi La Lige. Real je ukupno nanizao deset pobjeda u posljednjih deset nastupa, pribrojimo li mu i tri pobjede u Ligi prvaka.

“Kraljevski klub” je imao nadmoć tijekom cijele utakmice, uputio 36 udaraca prema vratima gostiju, ali argentinski čuvar mreže Jeremias Ledesma ostao je nesavladan. Gosti su imali svega četiri udarca i nijedan nije išao unutar okvira vrata.

U momčadi Carla Ancelottija nije bilo Luke Modrića koji je bio pozitivan, pa negativan na koronavirus, no zbog kontradiktronih protokola nije mogao zaigrati.

Real Madrid i dalje ima uvjerljivu prednost od šest boda pred drugoplasiranom Sevillom te čak deset boda više od trećeplasiranog Betisa.

Pogocima u završnicama dvoboja momčadi Athletica i Getafea došli su do pobjeda. Athletic je slavio sa 3-2 protiv Betisa, a Getafe je sa 1-0 bio bolji od Osasune.

Getafeu je tri boda donio Poveda pogotkom u trećoj minuti sučevog dodatka.

U momčadi Osasune nije bilo hrvatskog reprezentativca Ante Budimira koji je imao granično pozitivan nalaz na testiranju na koronavirus.

Athletic je već u 2. minuti došao do vodstva protiv Betisa preko Inakija Williamsa. U 6. minuti je izjednačio Juanmi, a gosti iz Seville poveli su u 52. minuti preko Fekira. Inaki Williams je svojim drugim pogotkom izjednačio u 72. minuti. Pobjedu Baskima donio je u 89. minuti Oscar de Marcos.

Athletic je sa 24 boda na devetoj poziciji. Getafe se pobjedom izvukao iz zone ispadanja i sa 15 bodova je skočio na 16. poziciju, ali jednak broj bodova imaju i Elche koji je na 17. mjestu te Alaves koji je 18. Osasuna je na 12. poziciji sa 22 boda.

Nogometaši Granade uvjerljivo su sa 4-1 (1-1) pobijedili gostujuću Mallorcu u prvom nedjeljnom dvoboju 18. kola španjolskog prvenstva, a tri je pogotka za domaću momčad postigao Jorge Molina.

Prvi je put Molina zatresao mrežu u 20. minuti. Četiri minute poslije je Mallorca izjednačila golom Daniela Rodrigueza. Molina je ponovno pogodio mrežu u 61. minuti, a ‘hat-trick’ je kompletirao u prvoj minuti sučevog dodatka. U posljednjim sekundama utakmice konačnih 4-1 postavio je Antonio Puertas.

Granada je sa 19 bodova ostala na 15. mjestu, ali je sada od Mallorce i Celte Vigo dijeli samo jedan bod.

Izvor.poigled.ba

error: Content is protected !!