U nedjelju 19.12. 2021. je u organizaciji stolnoteniskog kluba Mostar uspješno završen Božićni turnir Hercegovine za rekreativce.

Na turniru je nastupilo 30-ak igrača iz cijele Hercegovine.

Prvi dio turnira se igrao po grupama, gdje su iz svake od osam grupa dva najjbolje plasirana igrača dalje turnir nastavila u drugoj fazi na ispadanje od 1/8 finala.

U samoj završnici, točnije u prvom polufinalu je domaći igrač Zoran Matković bio bolji od 1. nositelja turnira Igora Banožića iz Širokog Brijega rezultatom 3-1, dok je u drugom polufinalu Sulejman Alagić (Konjic) također sa 3-1 bio bolji od Roberta Vučića (Ljubuški).

U finalu je Matković rezultatom 3-0 bio bolji od Alagića i tako zasluženo osvojio Božićni turnir.

-Zadovoljni smo sa svim što su nam najbolji rekreativci Hercegovine pokazali i jako ponosni što je od prvog do posljednjeg poena na turniru sve prošlo jako profesionalno, što je i dokaz da su dosta toga naučili gledajući svih ovih godina naš prvi tim koji je u posljednjem desetljeću apsolutni vladar stolnog tenisa u Bosni i Hercegovini. Također, u bližoj budućnosti imamo u planu uz pojedinačne turnire koje igraju da pokrenemo i ekipnu ligu rekreativaca Hercegovine. Ekipu bi sačinjavala minimalno 2 ili 3 igrača, ovisno od broja prijavljenih ekipa, gdje bi nastupali po turnusima, što bi im također na još jednu dodatnu razinu podiglo već zavidan nivo igre na kojem su trenutno, ali prije toga se trebam sastati i detaljnije dogovoriti sa ostalim predstavnicima klubova u Hercegovini, rekao je glavni trener kluba Toni Vranjić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!