Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da onima koji plasiraju priču o “dogovorenoj sjednici” parlamenta Srpske s europskim komesarom za proširenje Oliverom Várhelyijem, koji je Mađar, vjerojatno smeta što država Mađarska daje podršku Republici Srpskoj.

Višković je rekao da ne zna zašto se u javnosti plasira priča o tome da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj je razmatrano pitanje vraćanja nadležnosti s nivoa BiH, dogovorena između srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Várhelyija, podsjetivši da je on nazočio tom sastanku i da tako nešto nije čuo, prenosi Srna.

Višković je podsjetio da je tom sastanku nazočio i šef Delegacije EU u BiH.

“Bilo nas je 20 unutra i ne znam kako je samo on /Sattler/ čuo tu vrstu priče, a mi ostali nismo čuli. Ne znam što treba da mu znači, osim da im, vjerojatno, smeta što država Mađarska, predsjednik i svi ljudi koji predstavljaju državu Mađarsku daju pravo, ili daju podršku, Republici Srpskoj u smislu da smo u pravu”, rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

Višković je dodao da nije urodilo plodom ono što “Sattler ili neki njegovi prijatelji misle da bi trebalo provoditi u Republici Srpskoj, od sankcija pojedincima ili nešto drugo”.

“Imali ste i jučer sastanak u Bruxellesu gdje apsolutno inicijativa šefice Njemačke diplomacije nije urodila plodom”, naglasio je Višković.

/HMS/

error: Content is protected !!