Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer poslao je “božićne čestitke” hrvatskim klubovima za prekršaje u 19. kolu i odgođenom susretu četvrtog kola HNL-a, a najveći doprinos HNS-om budžetu će, po običaju, dati splitski Hajduk.

– HNK Hajduk kažnjen je s 18.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Lokomotiva – Hajduk. Pripadnici Torcide na istočnoj tribini u 78. minuti zapalili su 12 baklji koje su dogorjele na tribini, a u 82. minuti zapalili su osam baklji, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, piše u priopćenju.

Zbog loše organizacije iste utakmice Lokomotiva će platiti šest tisuća kuna, koliko je HNS-u dužan i Dinamo zbog utakmice sa Slaven Belupom:

– Domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj. tribini (446 pripadnika), u 44. minuti pali jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje, te od 74. do 77. minute pali pet baklji, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine, dok su ostale dogorjele na tribini, objasnio je svoju odluku disciplinski sudac.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!